Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Es venien portes que podrien ser de la Pedrera a Wallapop
  • CA

Tot té un preu. I cada cop, es pot vendre a més llocs diferents, tant físics com digitals. Un d’ells n’és Wallapop, una aplicació de revenda d’objectes de tota mena. A través d’aquesta plataforma hi havia un usuari que anunciava que venia portes de la Pedrera per 2.500 euros la unitat. De totes maneres, l’autenticitat no està provada. Igualment, la persona, sota el nom de Francisco, assegurava que és una “autèntica porta procedent de l’edifici de la Pedrera” i n’adjunta les dimensions: 2,16 metres d’alçada per 93 centímetres d’amplada.

El portal web Salvem la rotonda denunciava aquest fet. “Sembla impossible, però fins a la setmana passada portes originals procedents de la Pedrera s’estaven venent per Wallapop a 2.500€ cadascuna”, lamentaven. A la seva publicació adjuntaven fotografies de l’anunci, així com desenes d’imatges de fins a quatre portes a la venda. En total, un benefici net per al Francisco, com es fa dir l’usuari que les havia posat a la venda, de 10.000 euros. Això sempre que no es regategi, esclar.

Anunci a Wallapop on es venien portes atribuïdes a La Pedrera / Blog Salvem la Rotonda

El mateix web diu que les portes ja no estan a la venda. Igualment, amb la desaparició de la publicació no és prou, considera la persona que escriu la publicació. “No vull que es perdi el testimoni d’aquest fet, que crec que és molt greu, i en un país com cal hi hauria d’haver institucions, periodistes i historiadors de l’art que ho volguessin investigar i explicar”, diu.

La Fundació Catalunya la Pedrera, que gestiona l’immoble, en qüestiona l’autenticitat. De totes maneres, un dels majors experts en mobles del català Antoni Gaudí, Luis Guellburt, no dubta que són autèntiques. Segons el seu criteri, estan “construïdes en temps de Gaudí, per les motllures i per com estan fetes”, en declaracions a El País. “Pobre Gaudí i pobra Pedrera”, acaba lamentant el web Salvem la rotonda.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa