Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Veïns de Sitges rebutgen la reobertura de la discoteca Atlàntida i reclamen que es compleixi la normativa vigent

L’Associació de Veïns de Terramar de Sitges s’oposa frontalment als intents de reobrir la discoteca Atlàntida, els promotors han augmentat en els últims mesos la pressió per aixecar la persiana d’un local que porta tancat des 2014 en aplicació d’una sentència ferma de Tribunal superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

Des de l’Associació de Veïns han recordat en un comunicat que hi ha diversos motius, des jurídics fins ambientals, per mantenir el tancament de la discoteca, i emplacen l’Ajuntament a posicionar-fermament en contra de reobrir un espai que sempre ha suposat “un mal de cap” per als vilatans.

El barri de Terramar ha estat històricament un dels principals damnificats per l’activitat de l’Atlàntida. Durant anys, els veïns van haver de suportar “una elevada contaminació acústica, tant per la música de la discoteca com pels botellons massius dels clients que es produïen als carrers”.

“L’ incivisme” dels clients de l’Atlàntida era palpable “tots els dies de la setmana”. A més del soroll, els carrers s’omplien d’escombraries, trencant l’harmonia de la ciutat jardí de Terramar, una de les zones més verdes de Sitges. També “es produïen baralles” a la sortida de la discoteca que afectaven el descans dels veïns i augmentaven la sensació d’inseguretat al barri, cosa que no diuen que no ha succeït durant el temps que ha estat inactiva. Des de l’associació de veïns de Terramar van recordar que la discoteca es va veure obligada a tancar el 2014 per un incompliment flagrant de la llei. La Justícia va dictaminar el tancament de l’Atlàntida per envair una zona preservada per la llei de costes.

Així mateix, que l’Atlàntida té una altra sentència ferma de l’TSJC en contra per no actualitzar la llicència ambiental. No obstant això, la recent autorització per enderrocar una part de la discoteca ha augmentat els rumors sobre la possible reobertura de la discoteca. El tancament de l’Atlàntida es va fer efectiu durant el govern de l’Ajuntament anterior, qui es va oposar als intents dels promotors de reobrir el local. Ara, sota el mandat de el nou Ajuntament, els promotors han redoblat els seus esforços per reobrir l’Atlàntida.

Segons ells, la intenció és reobrir com un ‘beach club’, tot i que des de l’associació remarquen que tots els projectes vinculats a l’Atlàntida i els seus propietaris (Martín Ferrer, propietari d’Amnesia d’Eivissa, entre d’altres) estan vinculats a l’oci nocturn massiu, i per tant no són compatibles amb les lleis indicades anteriorment.

Els veïns denuncien que l’activitat d’una discoteca (o d’un ‘beach club’ enfocat a l’oci diürn o nocturn) comportaria “una sèrie de perjudicis incompatibles amb preservar el medi natural”. Entre d’altres, “augmentaria la contaminació acústica, la contaminació lumínica, es produiria una sobre freqüentació, major generació de residus i una afectació directa sobre la flora i particularment sobre la fauna de la zona que de troba en vies de recuperació, en concret diverses espècies d’aus marines “.

Per tot això, l’associació de veïns de Terramar fa una crida a totes les autoritats competents en aquestes matèries “perquè es respectin les lleis i les sentències juridiciales fermes vigents, en nom de preservar una de les zones més naturals i riques en biodiversitat de Sitges, la platja de les Coves de Sitges, on es troba l’antiga discoteca “. Recalquen que es tracta d’una zona que forma part de la Xarxa Natura 2000, una xarxa de conservació de la biodiversitat protegida per la Unió Europea.

Nou comentari

Comparteix