Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Una xarcuteria de Barcelona guanya el premi al millor farcit de Carnaval
  • CA

Fàbregas Xarcuters ha guanyat el premi al millor farcit de Carnaval en el 6è Concurs Nacional de Botifarra d’Ou Artesana que organitza la Fundació Oficis de la Carn i amb el suport de la Federació Catalana de Carnissers i Cansaladers–Xarcuters. És un plat tradicional del Pallars –s’omple l’estomac del porc amb carn del cap, papada, cansalada, pa, ous, panses, arròs i alls– que gairebé s’havia perdut i que el gremi està intentant recuperar.

Valentí Fabregas, propietari de la xarcuteria, ha presentat un farcit que “tot i no ser típic de la zona, vol traslladar l’essència del Pirineu a Barcelona a través del seu sabor pronunciat i intens”. La família Fàbregas va estrenar el Mercat de l’Abaceria l’any 1892, cinc generacions abans que nasquessin en Valentí i l’Agnès, la seva dona. Ells han seguit amb el negoci familiar –ja tota una tradició- i tenen xarcuteries als mercats de l’Abaceria i de Lesseps.

Valentí Fàbregas amb el farcit de Carnaval guanyador / Cedida

Millor botifarra d’ou

En la categoria de botifarra tradicional, enguany el premi se l’ha endut Xavier Alemany Juanola de la Carnisseria Alemany de Girona amb una botifarra “fruit de la formació i millora constant de la recepta i que vol seguir l’essència de la tradició a partir de productes km0”. En la de botifarra singular, el guanyador ha estat Jaume Badia Verdeny de Badia Xarcuters de Tremp, presenta una botifarra d’ou amb girella que vol “traslladar al paladar del consumidor la mescla de dos productes elaborats de forma tradicional i a la vegada, retre un homenatge a aquest producte [la Girella] tradicional del Pallars”.

El 2017 Fàbregas Xarcuters ja es va endur el premi a la millor botifarra d’ou de Catalunya. “La fem amb productes frescs de màxima qualitat i al moment, just abans de posar-la a la venda”, va explicar llavors en Valentí, que ha seguit el camí del seu pare i ha innovat sempre amb els seus productes. “El pare anava fent proves per millorar constantment el nostre aparador; si funcionaven, integràvem els canvis, i si no fèiem un pas enrere. Jo he seguit fent el que feia ell, sempre intentant millorar el que oferim als clients”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa