Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un de cada 10 castellers es planteja deixar la colla quan es reprengui l’activitat
  • CA

Nou de cada deu membres de les colles de Barcelona asseguren que tornaran a fer castells un cop es pugui des del punt de vista sanitari. O, dit d’una altra manera, un de cada deu està rumiant deixar-ho. Aquest és un dels principals resultats d’un qüestionari desenvolupat pel CEPAC que han respost 952 persones de les vuit colles de la capital catalana, en el marc de l’Observatori de l’Afectació de la covid-19. A la consulta també es valora positivament la feina feta des de les colles durant el 2020, però hi ha pessimisme pel que fa a un possible retorn a l’activitat aquest any. En tot cas, també es posa de manifest el convenciment que la represa s’ha de fer amb les màximes garanties sanitàries.

El 49,5% dels enquestats diu que quan es pugui tornar a fer castells ho farà amb el mateix compromís que tenia abans de l’aturada de l’activitat, un 23,2% ho farà encara amb més compromís i un 17,1% hi tornarà però amb un compromís menor. Un 10,2% creu que potser ja no tornarà a la colla.

D’altra banda, el 73,8% està d’acord o molt d’acord amb l’afirmació “aquesta aturada per la pandèmia perjudicarà molt la meva colla”. L’11% ho està amb aquesta altra: “Soc optimista: durant el 2021 les colles tornarem a fer castells”. El 84,3% creu que “la salut és el més important: no hi ha pressa per tornar a fer castells”.

Pel que fa a la represa de l’activitat, el sentiment majoritari és que ha de ser conjunt i coordinat dins la colla i amb les altres entitats. Les opcions d’assajos en grups reduïts que s’allarguin en el temps o de donar prioritat a grups concrets com els castellers de tronc generen rebuig (del 67,2% i el 76,2% respectivament).

Sis de cada deu enquestats reconeixen que els fa “respecte” tornar a assajar per motius sanitaris, i set de cada deu creuen que al principi qui torni a assajar haurà d’estar vacunat o fer-se una prova de diagnòstic. En aquest sentit, el 70,1% assegura que es vacunaran sense cap recança, mentre que un 20,4% preveu fer-ho però després de comprovar-ne la seguretat i eficiència. Un 2,9% afirma que no es vacunarà. D’altra banda, la possibilitat que els castellers hagin d’assumir directament el cost de les proves diagnòstiques només compta amb el suport d’un 18,9%.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa