Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Turisme actiu de proximitat per gaudir de la natura
  • CA

Per gaudir d’unes vacances actives i memorables no cal creuar mig món. Les comarques de Barcelona ofereixen una gran varietat de destins turístics que permeten gaudir del contacte amb la natura i la pràctica esportiva, sense renunciar a una gastronomia rica i saborosa i un patrimoni cultural molt interessant. Un dels secrets és que la geografia de la demarcació s’estén del mar fins la muntanya i permet realitzar múltiples activitats durant tot l’any.

El portal www.barcelonaesmoltmes.cat de la Diputació de Barcelona ofereix informació útil i actualitzada i moltes idees de viatge, classificades per interessos i temàtiques. Les tres marques turístiques presents a la província –Costa Barcelona, Paisatges de Barcelona i Pirineus de Barcelona– reflecteixen aquesta diversitat de destinacions.

Més que vacances, una forma de vida

La pràctica esportiva i l’excursionisme són una tradició molt arrelada a Catalunya. I la demarcació barcelonina està ben equipada: disposa de nombroses instal·lacions esportives i rutes senyalitzades. Tant els professionals ben entrenats com els aficionats amb menor preparació física compten amb bones opcions.

Ruta GR107 a Peguera, en el Camí dels Bons Homes / Josep Cano - Diputació de Barcelona

Ruta GR107 a Peguera, en el Camí dels Bons Homes / Josep Cano – Diputació de Barcelona

Ben a prop de la capital catalana es celebren múltiples competicions al llarg de l’any. Quatre de les més conegudes són la Marató de Barcelona, la Mitja Marató Costa Barcelona-Maresme, la triatló de llarga distància Sailfish Half Triatló de Berga i l’Anoia Race Tour. Els amants de l’esport també poden vibrar des de la grada amb els esdeveniments esportius que tenen lloc a les pistes de basquet, handbol, hoquei sobre patins o sobre herba i als camps de futbol dels principals municipis. A més, a només a 32 quilòmetres de Barcelona, el Circuit de Catalunya permet gaudir de l’espectacle del motor amb cites internacionals de primer nivell.

També hi ha bones opcions enmig de la natura. La demarcació compta amb més de 100.000 hectàrees de territori protegit, distribuïdes entre una dotzena de parcs naturals. Entre elles hi ha el Montseny, que a més està declarat Reserva de la Biosfera. A més de senderisme, s’hi pot realitzar BTT i nòrdic walking, entre altres activitats.

Caiac al pantà de Sau / Josep Cano - Diputació de Barcelona

Caiac al pantà de Sau / Josep Cano – Diputació de Barcelona

A més és possible recórrer per etapes diverses rutes llargues. Per exemple el Camí dels Bons Homes està senyalitzat com a GR 107 o la Ruta dels 3 Monts uneix el Montseny amb Montserrat passant per Sant Llorenç del Munt, tres dels parcs naturals que hi ha al centre de la província.

El mar també és territori esportiu

El verd de les muntanyes barcelonines es complementa amb el blau del mar, que també és un escenari esportiu indispensable. La província té un centenar de quilòmetres de litoral, que s’estenen a banda i banda de la capital catalana. Diversos ports esportius permeten practicar activitats nàutiques com la vela, el windsurf, el pàdel surf, el caiac, el rem i el submarinisme.

Hi ha opcions igualment variades, a la costa: des de l’encant de les zones més escarpades fins als plàcids arenals, ideals per a prendre el sol a l’estiu, banyar-se en aigües transparents i practicar esport a la sorra, per exemple voleibol o futbol. A més, la destinació Costa Barcelonadues estacions nàutiques, a Santa Susanna (Maresme) i Vilanova i la Geltrú (Garraf), on es poden combinar diferents esports aquàtics i esports d’aventura amb bones ofertes d’allotjament individual, en família o en grup.

Lectura a la platja / Tonkid / Shutterstock

Lectura a la platja / Tonkid / Shutterstock

Destinacions de Turisme Esportiu (DTE)

L’Agència Catalana de Turisme atorga la certificació Destinacions de Turisme Esportiu (DTE) a aquells municipis que reuneixen tot un seguit de condicions per la pràctica de determinats esports. Cal que demostrin una tradició reconeguda en aquella disciplina, bones infraestructures i equipaments adequats. A més, han d’oferir allotjaments, serveis i un paquet d’activitats que garanteixin el desenvolupament del esport amb les màximes garanties.

Tres municipis de la costa de Barcelona tenen la certificació DTE. Són Castelldefels amb l’especialització de rem i piragüisme en aigües tranquil·les i Calella i Santa Susanna en multiesports.

Dormir i menjar bé és un plaer

A més, la província de Barcelona disposa d’una àmplia oferta d’allotjaments i de restauració. Hotels, fondes, hostals, apartaments turístics, càmpings, albergs i cases de turisme rural integren l’ampli ventall de possibilitats per gaudir d’unes vacances adaptades als gustos, necessitats i pressupost de cada viatger.

La gastronomia també destaca amb una restauració diversa, acurada i de qualitat. Des de cuina tradicional fins a restaurants de muntanya, passant per les propostes creatives dels establiments de reconegut prestigi internacional. A més, els esportistes no han de patir per la dieta, perquè la carta ofereix molt sovint menús especials adaptats a totes les exigències nutritives.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa