Demà comença el BCN Film Fest als cinemes Verdi i ho farà amb una gran novetat internacional com és la pel·lícula Una joven prometedora, que opta a fins a cinc premis Oscar. A més, el certamen aproparà estrelles de cinema de primer nivell com Johnny Depp, que presentarà el film El fotógrafo de Minamata al cinema gracienc, o Isabelle Huppert, que oferirà també una conversa sobre la nova pel·lícula —Mamá María— que protanitza després de la projecció de l’obra a l’Institut Français. Aquesta institució s’afegeix al CaixaForum o la Casa Seat, que també faran d’escenaris del festival que s’allargarà fins divendres vinent.

Altres títols rellevants que s’inclouen en el festival són Last Call (Steven Bernstein), Entre Rosas (Pierre Pinaud), El Olvido que seremos (Fernando Trueba) o la coproducció catalana Solo una vez (Marta Buchaca).

El jurat oficial del del BCN FILM FEST estarà presidit pel polifacètic actor i director de cinema i de teatre Mario Gas. Com actor de cinema ha forjat una extensa carrera amb més de 30 pel·lícules. Ha treballat amb grans directors com Vicente Aranda, Bigas Luna, Berlanga o Ventura Pons, i recentment l’hem pogut veure a “La Vampira de Barcelona”. A més, l’actriu Laia Marull, amb tres Goyas, Millor Actriu Revelació pel seu paper a “Fugitivas”Millor Actriu per “Te doy mis ojos” i Millor Actriu de Repartiment per “Pa Negre” i el director Jaume Balagueró completen el jurat d’aquesta cinquena edició. Balagueró és un dels precursors del cinema de terror espanyol i responsable de títols com “Els sense nom”, la saga “Rec”, “Fràgils”, “Mentre dorms” i “Way Down”, últim treball que està pendent d’estrena.

El jurat oficial serà l’encarregat d’atorgar els premis a: Millor Pel·lícula, Millor Actor, Millor Actriu, Millor Guió i Millor Música (Premi Festival Castell de Peralada).

També hi haurà el jurat de la crítica de l’Associació Catalana de Crítics i Escriptor Cinematogràfics, que entregaran el seu propi premi i queda conformat per Albert Galera, Carles M. Agenjo i Alberto Richart. I, per últim, s’inclou en el certamen el jurat Film-Història, que reconeix la millor pel·lícula pels seus valors històrics, i que el composen Juan Vaccaro Sánchez i Francesc Sánchez Barba.

Nou comentari

Comparteix