Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Tornen el concert simfònic a la platja i els maridatges de gastronomia i estrelles
  • CA

Dues de les iniciatives estrella de l’estiu barceloní tornen a anunciar dates. El concert a la platja de l’OBC i els ‘Sopars amb estrelles’ de l’Observatori Fabra inicien temporada un any més per apropar nous públics a la música clàssica i a la ciència.

L’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC) torna a la platja de Sant Sebastià per sisena vegada aquest divendres. Sota la batuta del polonès Michal Nesterowicz celebrarà el Dia de la Música amb un concert popular i gratuït que els darrers anys han seguit 15.000 persones des de la sorra. El repertori procura buscar títols populars i reconeixibles per a espectadors poc habituats a la clàssica, com ‘Carmen’ de Bizet i composicions de Sibelius, Dvorák i Brahms.

El violoncel·lista de l’OBC Jean Baptiste Texier ha destacat el clima distès i de descoberta que regna entre el públic: “Estan molt callats i són receptius, i és molt bonic veure’ls venir sovint en grup, amb antelació i amb un pica-pica”. Dues pantalles gegants retransmeten el concert en directe, per facilitar-ne el seguiment. A més, l’espectacle s’emetrà per totes les televisions locals de Catalunya i més endavant pel Canal 33. A més el Museu de la Música se suma al Dia de la Música amb dos jornades de portes obertes, dijous i divendres, i un concert també gratuït a La Llanterna de L’Auditori.

Vista de l'Observatori Fabra / Europa Press - Obra Social la Caixa

Vista de l’Observatori Fabra / Europa Press – Obra Social la Caixa

Per la seva banda, l’Observatori Fabra ha obert aquest dilluns la XVI edició dels seus ‘Sopars amb Estrelles’, que s’allargarà fins al proper 6 d’octubre. La iniciativa, impulsada per Sternalia i l’Obra Social La Caixa, combina l’atractiu gastronòmic amb una conferència de divulgació científica de la Real Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona (Racab). El maridatge entre gastronomia i astronomia té lloc a la terrassa de l’observatori, ubicat a Collserola i amb magnífiques vistes de Barcelona. Els assistents també fan visita guiada a l’edifici i una observació astronòmica a través del telescopi centenari.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa