Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La subhasta dels Encants Vells torna a obrir-se al públic
  • CA

La pandèmia va obligar a suspendre moltes activitats socials durant gairebé dos anys. Tots els sectors econòmics, socials i culturals en van quedar afectats, també la tradicional subhasta dels Encants Vells, que se celebrava a la plaça de la planta baixa del Mercat dels Encants. Però ara aquesta tradició torna, tal i com ha anunciat el mercat a les xarxes socials. Durant aquests dos anys la subhasta s’havia seguit fent, però a porta tancada, és a dir, sense accés per als ciutadans.

Després del confinament més estricte, el 5 de juny del 2020 els Encants van reobrir, però amb moltes parades tancades i sense subhasta, fins que un mes després, al juliol, es va recuperar aquest sistema de venda pública. Això sí, en una sala tancada i amb aforament molt limitat. A més, es van establir 13 espais d’exposició i els lots es van separar amb mampares per garantir la distància de seguretat entre venedors i compradors. Aquelles restriccions restaven el caliu històric d’aquesta subhasta, però permetien que aquesta tradició es mantingués malgrat tot.

La subhasta, un espectacle únic a Europa

La subhasta del Mercat dels Encants es fa tots els dilluns, dimecres, divendres i dissabtes de 7:45 a 9:30 h i està oberta a tot el públic. Després, des de les 9h i fins les 20h, el mercat està obert, amb una afluència mitjana d’unes 4.000 persones. El Mercat dels Encants explica que la subhasta és “un espectacle únic”: “Se subhasten i es venen els diferents lots de productes que els comerciants posaran després a la venda. El Mercat dels Encants és l’únic d’Europa que encara conserva aquesta pràctica ancestral”. Al web del mercat hi apareix també un directori dels subhastadors, per tal que persones que hagin de tancar un negoci i vulguin vendre l’estoc que els queda, puguin contactar-hi i mirar de subhastar el gènere.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa