Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
‘Tecnòcrata’ o com l’addicció al mòbil destrueix la solidaritat humana
  • CA

La crítica social més impactant del moment es troba a la Sala Fènix (carrer de la Riereta, 31), que acull fins el proper 19 de setembre Tecnòcrata, protagonitzada i dirigida per Anthony Kmeid. Una obra de teatre rebel, informal, directa i reflexiva que mostra com la societat actual viu en un món paral·lel on l’addicció als telèfons intel·ligents i la dependència de les xarxes socials han provocat que l’ésser humà no s’adoni del que realment és important: ajudar a totes aquelles persones i parts del món que pateixen diàriament guerres, maltractaments, pobresa, etc.

Tecnòcrata explica a través del vídeo, la imatge i el moviment com la xarxa està plena de personatges ficticis els quals només tenen com a objectiu agradar a la resta d’usuaris, l’acceptació social i mostrar el seu dia a dia contínuament. Kmeid mostra l’ansietat i l’obsessió que pateixen moltes persones per obtenir més seguidors i més likes a les seves imatges. Tots aquests successos representats per l’autor van acompanyats d’una pantalla al seu darrere on es visualitzen milers de tragèdies que passen al món diàriament, com és el cas de la guerra civil de Síria o el sofriment d’Afganistan amb els talibans.

L'obra 'Tecnòcrata' exhibeix la relació que tenim amb les xarxes socials
L’obra ‘Tecnòcrata’ exhibeix la relació que tenim amb les xarxes socials / Sala Fènix

L’espectacle està acompanyat d’una música potent i dramàtica que provoca la sensació de tristesa, nerviosisme i dolor, la qual, conjuntament amb la interpretació del protagonista, fa posar en més d’una ocasió els pèls de punta al públic. Pel que fa a l’attrezzo, Kmeid es va canviant de disfresses i mostra diferents personatges peculiars i còmics que representen com són molts dels usuaris a les xarxes socials. Cal destacar l’escenari i les eines que utilitza el protagonista del mateix color verd, perquè visualment ajuda l’autor a ser el centre de totes les mirades amb la seva vestimenta colorida. Aquest fet crea un vincle entre protagonista i espectador molt evident.

Una obra plena de llum i creativitat on Kmeid posa de manifest com la societat viu totalment enlluernada per les xarxes socials i amb la dèria d’agradar els altres usuaris, obviant els conflictes i problemes reals i greus que passen contínuament al nostre món.

.

.

Aquest article forma part del projecte Difusió de les arts escèniques als barris, amb el que el TOT Barcelona vol donar visibilitat a les activitats dels centres culturals de proximitat de la ciutat i promoure el talent periodístic emergent. Aquesta iniciativa ha estat seleccionada en la convocatòria ordinària de subvencions per a dur a terme projectes, activitats i serveis de districte i de ciutat per a l’any 2021.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa