Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Tardor d’activitats en família al MUEC: contes, cultura japonesa i natura
  • CA

La tardor, la castanyada, els contes… i és que malgrat que les temperatures ens poden fer pensar que encara som a l’estiu, la realitat és que entrem de cap a l’hivern i a les festes nadalenques, temps per passar en família i gaudir de la cultura i el joc. I un bon escalfament el podem fer ja al Museu Etnològic i de Cultures del Món, que ofereix un munt d’activitats per a totes les edats.

Un taller de contes amb la Castanyera

Voleu escoltar contes que parlen de castanyes, bolets, moniatos i altres coses bones de quan arriba el fred? I aprendre per què hi ha arbres que perden les fulles i d’altres que no, mentre acompanyem un ocellet que viurà un munt d’aventures? És la proposta del MUEC de contes per gaudir de la tardor i d’una de les festes tradicionals catalanes amb històries que parlen de maneres de fer pròpies de la nostra cultura. El taller es fa l’1 de novembre a les 12h a la seu Parc de Montjuïc i té un preu de 2 euros, apte per a nens de més de 4 anys. Podeu fer la reserva fent clic aquí.

El MUEC promet una tardor plena d'activitats PIXABAY
El MUEC promet una tardor plena d’activitats PIXABAY

També a la seu de Montjuïc, el 20 de novembre podreu fer un taller familiar on aprendreu tots els secrets dels arbres. L’olivera, l’àlber, el garrofer, el xiprer i el desmai envolten el museu a Montjuïc, els heu vist? En aquesta activitat descobrireu en família aquest fil que uneix la natura i la cultura. Els arbres, els seus elements, n’experimentarem les textures i els beneficis que aporten a la vida humana. Dins del museu, anireu a trobar la fusta en el mobiliari i estris, parlarem dels oficis de la fusta i de la noblesa d’aquest material que es manté inalterable al pas del temps. I al final, experimentació amb la pintura sobre fusta. El taller comença a les 12h, té una durada de 90 minuts i és apte per a nens a partir de 5 anys. Té un preu de 2 euros i podeu reservar fent clic aquí.

El 27 de novembre, a la seu de Montcada, un altra activitat familiar us espera per explicar contes en Kamishibai 紙芝居 més un taller de dibuix chibi. Un viatge a la cultura japonesa a través de contes populars i llegendes narrats en una forma tradicional de teatre en paper anomenat Kamishibai. Són històries que avui dia apareixen al manga, als videojocs o en animes com Doraemon o Shin-chan, entre d’altres. També hi haurà un taller en el qual aprendrem a dibuixar senzills personatges chibi (petits i de cap gros) relacionats amb les llegendes que tots hem sentit. Activitat a les 12h, recomanada per a nens a partir de 5 anys, a un preu de 2 euros. Podeu fer la reserva fent clic aquí.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa