La lliberia BCN Books ha tancat. L’establiment del carrer Amigó era una de les que oferia un catàleg més ampli de literatura en anglès a Barcelona, com ha recordat el perfil de Barcelona Singular a Twitter, que ha avançat la clausura de la botiga.

“Ha tancat, diria que per sempre. Si és així, hem perdut una de les botigues més completes de manuals, diccionaris, contes i novel·les de la llengua de Shakespeare“, ha lamentat el perfil de Barcelona Singular, un dels més seguits en les xarxes socials per conèixer les petites històries dels barris i dels carrers de la capital catalana. La desaparició de la llibreria ha sigut força discreta i silenciosa, sense cap avís a xarxes socials. El telèfon de l’establiment, però, ja ni tan sols comunica i el compte a Facebook està inactiu.

BCN Books obria portes al barri de Sant Gervasi-Galvany, en una adreça prou adient per a la seva oferta de llibres en anglès. Just al costat es troba la seu del British Council a Barcelona, l’organització del Regne Unit que ofereix cursos per aprendre l’idioma i difon la cultura britànica arreu del món.

BCN Books no era l’única llibreria especialitzada en obra en anglès de Barcelona. Una altra d’històrica en difondre la lectura i l’aprenentatge de l’anglès és la Come In, al carrer Balmes, a l’Eixample. Roman oberta des de 1984 i és també referent pels seus llibres de text i manuals per aprendre l’idioma de William Faulkner i altres llengües, a més de novel·les d’autors angloparlants.

També hi és la llibreria Hibernian Books, al carrer Montseny, a la Vila de Gràcia. Es defineix com l’única botiga amb llibres en anglès de segona mà a Barcelona. Va estrenar-se el maig de 2004 amb 30.000 llibres procedents de Dublín, el 2006 va traslladar-se a la seva ubicació actual i acumula una col·lecció de més de 40.000 volums, que inclou novel·les, assajos, contes i llibres d’ocasió. La majoria dels llibres ja han tingut ús, però també ofereix una petita selecció de novetats i llibres seminous.

Més notícies
El pessebre de la plaça Sant Jaume d'aquest 2019 / ACN

Nova polèmica pel pessebre municipal: costarà gairebé 190.000 euros

Notícia: Nova polèmica pel pessebre municipal: costarà gairebé 190.000 euros
Comparteix
El grup municipal del PP critica la despesa de l’Ajuntament i la titlla de “vergonya”
Notícia: Nova polèmica pel pessebre municipal: costarà gairebé 190.000 euros - Mobile
El president d'Òmnium, Jordi Cuixart, durant l'acte 'Memòria contra la impunitat' d'aquest divendres a Via Laietana / Jordi Borràs

Cuixart: “Ni un sol euro públic a la comissaria de Via Laietana”

Notícia: Cuixart: “Ni un sol euro públic a la comissaria de Via Laietana”
Comparteix
El president d'Òmnium vol que l'espai sigui "un centre de memòria i dignitat col·lectiva"
Notícia: Cuixart: “Ni un sol euro públic a la comissaria de Via Laietana” - Mobile

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa