Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Tanca un emblemàtic cafè de Sarrià
  • CA

La pandèmia ha deixat milers de víctimes mortals i moltes persones amb seqüeles. Però la Covid-19 també ha atacat l’arrel del comerç i la restauració a arreu del món. A Barcelona, gairebé cada dia tenim notícia d’un establiment que es veu forçat a abaixar la persiana, sense que importi que sigui un establiment centenari, amb molta solera o arrelament al seu barri. La crisi econòmica que arrosseguem des de la pandèmia, sumada a la crisi energètica i l’encariment de les matèries primeres, ha posat l’espasa de Dàmocles en multitud de negocis.

Una cafeteria referent de Sarrià

I ara és el torn del Caffe san Marco, una cafeteria emblemàtica situada al carrer Major de Sarrià, cantonada Padró de la Creu, de la qual diuen que servia el millor tallat de tota la ciutat.

Els darrers dies d’octubre, la cafeteria tenia la persiana abaixada, però no hi havia cap avís ni nota per als clients. Fins que van passar dues setmanes i no va reobrir. Situada al centre del barri i a pocs metres de la prestigiosa pastisseria Foix, tenia entre la seva clientela molta gent gran del barri. El diari El Jardí, de Sarrià Sant Gervasi, va intentar contactar amb un dels propietaris però no va voler donar cap explicació sobre el tancament abrupte. Sense respostes, tot són hipòtesis, com pot ser la competència exercida per noves cafeteries obertes al seu voltant: On y va, Cornet i Mas i Syra Coffee.

El 2018, el carrer Major de Sarrià va començar una transformació per converitir-se en plataforma única per donar més protagonisme al vianant, consolidar el seu caràcter de carrer de casc antic i millorar la qualitat urbana de l’espai públic.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa