Enguany es compleixen 30 anys de la celebració dels Jocs Olímpics a Barcelona. Aquell 1992, i els anys previs de preparació, van capgirar per sempre més la ciutat, urbanísticament, però també culturalment i esportivament. Des d’aleshores, l’esport és una peça clau de la vida dels barcelonins i de l’esperit de cooperació. En aquest sentit, el Museu Olímpic i de l’Esport Joan Antoni Samaranch és una finestra oberta a aquesta història de 1992 tant per a grans com per a petits.

Viatge a l’esperit olímpic amb un taller

Es tracta d’un centre únic i un espectacle per als sentits. Situat a la muntanya màgica de Montjuïc, proposa una passejada interactiva pels Jocs Olímpics i també una finestra oberta al fet olímpic i als esports arreu del món.

El Museu Olímpic ofereix un taller familiar els diumenges per viatjar a la Barcelona de 1992 MUSEU OLÍMPIC
El Museu Olímpic ofereix un taller familiar els diumenges per viatjar a la Barcelona de 1992 MUSEU OLÍMPIC

En aquest context, el museu ofereix un taller per gaudir en família, Deixa’t atrapar pels Jocs de Barcelona 92, que es duu a terme els diumenges a les 11.30h. El taller, adreçat a nens d’entre 8 i 14 anys i a la família, vol recordar com va canviar la ciutat com a conseqüència dels preparatius d’aquesta per albergar l’esdeveniment esportiu més important que ha acollit aquest país.

Aquest taller familiar està pensat amb la metodologia Hall Escape, adaptat per compartir amb diferents generacions familiars: pares/mares, avis/àvies i fills/filles la història de Barcelona a través de l’esport. Cal fer reserva prèvia i es fa amb grups de 20 persones com a mínim. El preu són 4,5 euros i té una durada de 90 minuts. Podeu comprar les entrades fent clic aquí.

El taller està disponible amb reserva prèvia els diumenges a les 11.30h MUSEU OLÍMPIC
El taller està disponible amb reserva prèvia els diumenges a les 11.30h MUSEU OLÍMPIC

Una col·lecció única

La col·lecció permanent del museu inclou més de 5.000 peces dels esportistes i esdeveniments esportius que formen part de la història de l’esport mundial.  Per exemple destaquen el Banyador Dalí de Paola Tirados, els esquís que va fer servir Blanca Fernández Ochoa, o les vambes originals amb les que Michael Jordan va jugar els Jocs de Barcelona’92. La part més significativa són els objectes originals dels Jocs Olímpics de 1992, que son propietat de la Fundació Barcelona Olímpica. Entre ells hi ha una reproducció de la Petra feta amb resina o la Caixa Màgica amb la que la capital catalana va empaquetar el dossier definitiu de la seva candidatura a seu olímpica.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa