El surrealista club de Vallvidrera que vol fer cúrling a Collserola

Un grup de veïns visita cada any l'espai natural amb l'esperança que estigui glaçat i, si no ho està, converteixen el partit en un esmorzar

Un grup de veïns de Vallvidrera ha començat una curiosa tradició: visitar cada any el pantà de Vallvidrera, a Collserola, per intentar practicar-hi cúrling. Es tracta d’aficionats a aquest esport olímpic, que es practica sobre pista de gel i consisteix en fer lliscar 8 pedres de granit amb l’ajuda d’una mena de raspalls per dirigir-les a base de fregar la superfície glaçada. Els llebrencs fa ja tres anys que organitzen la visita, coincidint amb la Festa Major d’Hivern del barri. Es fan dir Vallvidrera Curling Club i tenen un sentit de l’humor molt especial.

“Van a primera hora amb tot l’equipament de cúrling fins al llac, tiren una pedra per comprovar si està glaçat per jugar, i com no, doncs esmorzen”, explicava aquest dissabte la periodista Carme Rocamora, del diari local El Jardí de Sarrià-Sant Gervasi. Els protagonistes han difós el moment en què llancen la pedra, comprovació que no han escatimat tot i l’evident estat líquid de l’aigua. Descartat el partit, han cantat l’himne del club, una lletra feta a mida que ironitza que “és sabut que a Vallvidrera es fa cúrling al pantà”. 

De fet el partit forma part d’un programa festiu també irònic, que rebateja el barri com “Vallvidrera-Beret” i inclou una “tarda d’esquí” i unes “olimpiades d’hivern a la muntanya”. També en formen part actes festius en què el fred és menys imprescindible, com un sopar, un quinto o nit musical. Per ambientar la festa i seguir amb la conya, els llebrencs impulsors de la festa van grabar també un vídeo promocional on un grup d’esquiadors puja a Vallvidrera amb el funicular i passeja pel barri.

Nou comentari