Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El surrealista club de Vallvidrera que vol fer cúrling a Collserola
  • CA

Un grup de veïns de Vallvidrera ha començat una curiosa tradició: visitar cada any el pantà de Vallvidrera, a Collserola, per intentar practicar-hi cúrling. Es tracta d’aficionats a aquest esport olímpic, que es practica sobre pista de gel i consisteix en fer lliscar 8 pedres de granit amb l’ajuda d’una mena de raspalls per dirigir-les a base de fregar la superfície glaçada. Els llebrencs fa ja tres anys que organitzen la visita, coincidint amb la Festa Major d’Hivern del barri. Es fan dir Vallvidrera Curling Club i tenen un sentit de l’humor molt especial.

“Van a primera hora amb tot l’equipament de cúrling fins al llac, tiren una pedra per comprovar si està glaçat per jugar, i com no, doncs esmorzen”, explicava aquest dissabte la periodista Carme Rocamora, del diari local El Jardí de Sarrià-Sant Gervasi. Els protagonistes han difós el moment en què llancen la pedra, comprovació que no han escatimat tot i l’evident estat líquid de l’aigua. Descartat el partit, han cantat l’himne del club, una lletra feta a mida que ironitza que “és sabut que a Vallvidrera es fa cúrling al pantà”. 

De fet el partit forma part d’un programa festiu també irònic, que rebateja el barri com “Vallvidrera-Beret” i inclou una “tarda d’esquí” i unes “olimpiades d’hivern a la muntanya”. També en formen part actes festius en què el fred és menys imprescindible, com un sopar, un quinto o nit musical. Per ambientar la festa i seguir amb la conya, els llebrencs impulsors de la festa van grabar també un vídeo promocional on un grup d’esquiadors puja a Vallvidrera amb el funicular i passeja pel barri.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa