Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Subirats: “Les festes de Gràcia i Sants no es podran celebrar com les hem conegut els últims anys”
  • CA

Les festes majors són la manifestació cultural i lúdica que s’enfronta a una incertesa més gran aquest any, arran de la pandèmia de Covid-19. Mentre el Festival Grec va prenent forma –es farà al juliol, com sempre, a l’àrea de Montjuïc, amb aforament reduït, entrades a 15 euros i amb 80 produccions, principalment locals–, les festes de Gràcia, de Sants i de la Mercè són una gran nebulosa per al mateix Ajuntament. Ho ha admès aquest divendres el tinent d’alcaldia de Cultura, Joan Subirats, en una roda de premsa telemàtica. 

“El que ens hem de ficar al cap és que les festes de Gràcia i de Sants no podran celebrar-se com les hem conegut els últims anys“, ha dit Subirats amb contundència. “Està clar que al juliol i l’agost les concentracions multitudinàries estaran prohibides. Per tant, si hi ha alguna activitat de festa major que es vol fer els organitzadors hauran de presentar un pla de contingència i s’examinarà per veure si és possible”, ha afegit.

Fa unes setmanes, el TOT Barcelona va avançar els plans que tenien els organitzadors de les festes de Gràcia per afrontar l’any de la pandèmia amb un format menys multitudinari. El que no es plantejaven era desistir totalment de la celebració. Ara caldrà veure com encaixa això amb les exigències de salut pública per les quals ha de vetllar l’Ajuntament.

La gran “incertesa” de cara a la Mercè

Pel que fa a les festes de la Mercè, en què l’Ajuntament hi té un paper més directe, Subirats ha reconegut –amb altres paraules– que no tenen ni idea de què fer-ne. “Hi ha la voluntat de fer la festa major, repensada i reprogramada, però no saben com. El nivell d’incertesa sobre com estarem al setembre encara és molt alt, tot i que està clar que les grans acumulacions de públic plantegen dificultats”, ha resumit.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa