Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Roses i joncs vermells: art de Sant Jordi al Palau Macaya
  • CA

El vermell de les roses clàssiques és el color de la instal·lació de Sant Jordi d’aquest any al Palau Macaya. És el tercer any consecutiu que aquest centre cultural de “la Caixa”, situat en un edifici icònic del Modernisme dissenyat per Puig i Cadafalch, es transforma per a la celebració del dia del llibre i de la rosa i converteix la façana i el pati interior en un espectacle visual.

Rengleres de roses i grans esferes de joncs vermells que representen pètals són els elements utilitzats pels autors de la instal·lació, que vol ser una acció artística per “subratllar la funció del Macaya com a centre d’inspiració de noves idees”, expliquen els responsables del palau. La instal·lació es podrà veure fins al dia 26.

El pati del Palau Macaya, amb la instal·lació de Sant Jordi 2019 / Obra Social

El pati del Palau Macaya, amb la instal·lació de Sant Jordi 2019 / Obra Social “la Caixa”

Per als responsables del centre cultural del passeig Sant Joan, les esferes de joncs, “a més de simbolitzar grans pètals de rosa funcionen com a metàfora de la simbiosi perfecta entre la transmissió del coneixement i l’aportació de noves idees creatives, dos conceptes que formen part de l’activitat diària del centre de reflexió”.

Amb més de 100 anys d’història, el Palau Macaya és un dels emblemes arquitectònics modernistes més importants de Barcelona. Des de l’any 1947 està vinculat estretament a l’expansió de l’Obra Social. Va ser primer la seu de l’Institut Educatiu de Sordmuts i de Cecs i, amb posterioritat, el Centre Cultural de la Fundació “la Caixa”. L’any 2012 va reobrir les seves portes per impulsar la reflexió, el diàleg i la transformació social. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa