Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El Saló Nàutic torna amb un centenar de novetats i primícies

Vaixells amb ales, elèctrics, amb menor consum i més sostenibles en el seu disseny i els materials. El Saló Nàutic, organitzat per Fira de Barcelona en col·laboració amb l’Associació Nacional d’Empreses Nàutiques (ANEN), celebrarà una nova edició entre el 12 i el 17 d’octubre i reunirà més de 180 expositors que presentaran un centenar de novetats i portaran a Barcelona 500 embarcacions, 176 d’elles en la mostra flotant. L’esdeveniment comença aquest mateix dimarts al Port Vell de Barcelona i estarà marcat per la sostenibilitat i la dinamització del negoci.

L’objectiu d’aquesta edició serà contribuir a la consolidació de la reactivació sectorial, impulsant les operacions comercials i fomentant les reunions de negoci, així com de ‘networking’. Algunes de les marques presents seran Azimut Yachts, Bali Catamarans, Bavaria, Beneteau, Fjord, Hanse, Lagoon o Yamaha, entre altres. “Després d’un estiu en què el turisme nàutic ha tornat a demostrar una gran activitat en les nostres costes, és el moment de potenciar un sector amb grans oportunitats per a la ciutat de Barcelona i tot el país per donar-li suport en el seu camí cap a una navegació sostenible i respectuosa amb l’entorn marí”, ha assegurat el president del Saló Nàutic, Luis Conde.

El president del Saló Nàutic, Luis Conde, a l’última edició abans de a pandèmia / Fira de Barcelona

Una nàutic sostenible

La sostenibilitat serà l’eix de les jornades i activitats del saló. L’espai de conferències Espai Mar acollirà les jornades ‘Un compromís pel mar’ en què diversos experts abordaran, entre altres qüestions, el canvi climàtic o l’impacte de l’activitat nàutica en el medi marí i les principals solucions de present i futur. Així mateix, els visitants podran veure tota mena d’iniciatives que el sector està portant a terme per cuidar l’entorn marí, com embarcacions elèctriques, boies que recullen plàstics o empreses que fabriquen productes relacionats amb la nàutica amb deixalles marines reciclades.

L’esdeveniment serà el fòrum on les marques presentaran prop d’un centenar de novetats en tot tipus d’embarcacions, motors, navegadors i accessoris en què el desenvolupament tecnològic, els nous materials i les noves fonts energètiques marcaran el rumb cap a la transició ecològica del sector. Per altra banda, el certamen dedicarà la tercera edició del Nautic Tech International Forum, organitzat per Seed&Click, a la promoció de les ‘startups’ més disruptives del sector. A més, el Saló Nàutic comptarà amb la presència de la Federació Catalana de Vela, que portarà a terme diverses activitats per impulsar la pràctica d’aquest esport.

Vaixells exposats al Port Vell amb motiu del Saló Nàutic / Fira de Barcelona

Vaixells amb ales

El vaixell de dia o day cruiser, obert, amb grans terrasses i amb plataformes que s’obren en forma d’ales en els laterals per ampliar l’espai per a l’esbarjo és la principal tendència que presenten les marques líders al Saló Nàutic. Així, entre les 70 novetats que es presenten d’aquesta gamma destaquen els italians Absolute Navetta 58 i Arcàdia Sherpa 60, els espanyols Astilux Alexa 37 i Astilux 900 SD, els alemanys Bavaria Vida 33 i Bavaria SR 41, els francesos Bénéteau GT 36 HB, Bénéteau GT 41, Bénéteau Antares 11 Fly i Bénéteau Antares 8 OB.

Les embarcacions més sostenibles i curoses amb l’entorn marí són també protagonistes. Els nous vaixells destaquen perquè cada vegada consumeixen menys combustible i s’han produït grans avenços per millorar la eficiència de la gestió elèctrica i dels sistemes de bord. De les vuit novetats en motoritzacions, tres són sistemes de propulsió elèctrics de les marques Yamaha, Vetus i Bellmarine-Transfluid.

El certamen exhibirà la mostra flotant més gran que es pot reunir en aquests moments a Espanya, mentre que a terra exposarà un elevat nombre de petites embarcacions i pneumàtiques, les últimes novetats en productes d’electrònica, motors, pintures, veleries, remolcs, xàrter i serveis nàutics. Així mateix, l’Espai Mar acollirà conferències, jornades, llançaments de nous productes, presentacions d’empreses i regates.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa