Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El Saló del Còmic recupera la presencialitat
  • CA

Bones notícies per als amants del còmic. Del 6 al 8 de maig als pavellons de Fira Barcelona tornarà a celebrar-se de forma presencial el Còmic Barcelona, una cita imprescindible per al sector que l’any passat no va poder gaudir-se físicament a causa de les restriccions derivades del control de la pandèmia. A més, tampoc es va poder celebrar el 40è aniversari del saló. Però en l’edició del 2022 es recupera el format pre-pandèmia i es prepara una gran celebració.

El saló tindrà convidats com John Allison, Nora Krug i Peter Bagge, i aquest dimecres ja s’han anunciat dues de les seves exposicions principals. Una, dedicada a repassar 40 anys del saló, i l’altra, a la memòria de l’il·lustrador Miguel Gallardo, desaparegut recentment i que també donarà nom al Premi Revelació en endavant.  Gallardo pertany a la generació d’historietistes iniciada als anys setanta, una generació que va reivindicar la llibertat creativa per sobre de tot. La mostra serà un recorregut es seves principals obres, tant en historieta com en il·lustració, terreny en què també va destacar, tant en premsa com en literatura (La Vanguardia, El País, The New Yoker, The Washington Post, Son tremendos, Cuentos para contar en un minuto y en un minuto y medio).

També s’ha presentat el cartell de l’edició, una proposta d’aire clàssic de Carla Berrocal amb protagonisme per les dones lectores de còmic. I quan es podran comprar les entrades? Segons l’organitzaciò, “sortiran a la venda previsiblement a principis d’abril”.

Aquest saló naixia el maig de 1981 amb el nom de Fira de Mostres el I Saló Internacional del Còmic i de la Il·lustració de Barcelona. Era un moment dexpansió per a la historieta espanyola, sobretot per al còmic per a adults, amb la presència creixent als quioscos de capçaleres que oferien excel·lents mostres dhistorietistes espanyols i estrangers, la continuïtat de revistes infantils i juvenils i una cada vegada més present oferta dàlbums i llibres.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa