Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Robe, per sobre del bé i del mal a Barcelona
  • CA

Recital de poesia al Fòrum de Barcelona. Robe Iniesta ha tornat a la ciutat amb Ahora es cuando, la seva última gira del disc Mayéutica, que ja està fent les últimes passes després de mesos recorrent l’estat espanyol. El tret de sortida al concert l’ha donat un violí, però el terra només ha tremolat quan el ‘Déu’ de molts dels assistents ha aparegut a l’escenari. Un “bona nit a tothom” ha fet oficial aquest inici i el públic ha començat a saltar amb Perdido estoy sin ti. Això és el que segurament han pensat del cantant les dotze mil persones que avui s’han deixat la veu al ritme d’un repertori de més de dues hores de cançons mítiques d’Extremoduro intercalades amb novetats.

El concert ha continuat amb Álvaro Rodríguez acariciant les tecles del piano per aconseguir embogir el públic amb La canción más triste. L’apoteosi, però, ha arribat amb Si te vas, la mítica cançó d’Extremoduro, que han tocat íntegrament per a delit del públic. En aquest ball de cançons antigues mesclades amb les actuals ha arribat el torn, després d’una gran ovació, per a una cançó desconeguda per al públic, el regal que fa Robe al públic en aquesta gira. 

Un moment del concert de Robe al Fòrum / I.N
Un moment del concert de Robe al Fòrum / I.N

Recital per als nostàlgics d’Extremoduro

La veu ronca de Robe ha ressonat al Fòrum quan ha introduït la següent cançó amb un dels seus mítics parlaments. “Després d’una nova, una vella”, ha dit esperant els aplaudiments dels assistents al concert, que no s’han fet esperar gens. Tu corazón ha tornat bojos els nostàlgics d’Extremoduro que ara formen part del fenomen fan de Robe, que congrega milers de persones de generacions diferents: pares, avis i fills units per les melodies que fa anys que els acompanyen i ja formen part   de la banda sonora de les seves vides. 

A continuació, Robe ha preguntat: “Algú te un pla per salvar el món? Perquè quant més difícil sigui el pla més orgullós estaràs d’ell”. Després ha recordat que “en el fracàs hi ha també la glòria”, entradeta per a El camino de las utopías.

“Això és un país lliure, sigui quin sigui. Això sí, que no us vegin”

“Existeix una llei no escrita, però innata” ha servit per donar pas a La ley innata, un dels discs més venuts de la història del rock espanyol i que el públic ha cantat ininterrompudament. Després d’Ininteligible, el descans tradicional en els concerts de Robe, aquest cop anunciat amb sorpresa. Robe ha deixat a tothom bocabadat en dir: “Podeu fer el que vulgueu. Això és un país lliure, sigui quin sigui. Això sí, que no us vegin”. 

El descans del concert de Robe, amb el públic expectant / P.G
El descans del concert de Robe, amb el públic expectant / P.G

En la represa del concert, després de mitja hora de silenci en què els assistents han pogut comentar la primera part del recital, Robe ha tocat Mayéutica, el seu últim disc, de forma ininterrompuda. 45 minuts de música amb el públic entregat per acabar tancant un concert que ha deixat meravellat el públic amb Jesucristo García i Puta. Els músics s’han acomiadat amb la mitiquíssima Ama, ama y ama y ensancha el alma. Robe ha marxat carregant la guitarra a l’esquena i les llums s’han encès indicant que l’espectacle havia acabat.

El públic ha anat desfilant a poc a poc, amb poques ganes de marxar però amb la satisfacció d’un gran concert. Alfredo, un dels 12.000 que ho han donat tot a la pista, ho ha deixat ben clar: “He anat a set concerts aquesta gira i cadascun ha estat especial”. La majoria ja pensen en la pròxima gira, prevista -sense confirmació oficial- per al 2024 i amb parada, ben segur, a la ciutat comtal.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa