Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Revolta al Saló del Còmic per l’entrega d’un premi
  • CA

Gairebé un centenar d’autors han mostrat aquest dilluns el seu rebuig a la concessió del Gran Premi del 39è Saló Internacional del Còmic (Còmic Barcelona) a l’editor i divulgador del gènere Antonio Martin. En un comunicat conjunt, els historietistes critiquen que s’hagi “alterat de forma sorprenent” el criteri que ha prevalgut durant 32 edicions del guardó, premiant per primera vegada algú que no és autor de còmics. Per això, demanen a l’organització (Ficomic) que retiri el premi i l’atorgui a algú que “compleixi els requisits i tingui els mèrits suficient”.

Entre els signants, hi ha diversos autors guardonats amb el Premi Nacional de Còmic del Ministeri de Cultura i també anteriors guanyadors del Gran Premi del Còmic Barcelona. “La decisió del jurat de 2021 no ens representa i s’entén com un desaire cap a aquells que s’han passat incomptables hores davant de la seva taula de treball per a que els còmics puguin existir”, reblen, sobre un veredicte que jutgen “inacceptable” i que “no compleix les regles”, exposen en el comunicat.

Aquests autors també avisen el Saló que si no rectifica “es veuran obligats” a retirar el seu nom de futures nominacions a uns premis que queden desprestigiats, així com a evitar futures col·laboracions amb un esdeveniment, el Còmic Barcelona, que asseguren no els “té en compte”.

D’altra banda, al seu text fan notar que Antonio Martín va emprendre accions legals contra un jove “per un acudit” fa una colla d’anys, quan ocupava un càrrec directiu en una important empresa editorial de l’Estat.

Entre els autors hi ha noms com Albert Monteys, Bea Tormo, Flavita Banana, Manel Fontdevila, Juanjo Sáez, Miguel Gallardo i Zayas.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa