Si bé les estrelles Michelin són un gran indicador de la qualitat d’un restaurant i la seva cuina, no totes les butxaques s’hi adeqüen. Així, un indicador més popular són les opinions i qualificacions dels propis comensals, que divulguen els portals especialitzats com The Fork. Els usuaris són els qui posen nota i publiquen opinions en aquesta aplicació de restaurants, propietat de Tripadvisor.

D’acord amb la seva valoració i comentaris, Barcelona amaga petits tresors que les guies més prestigioses no destaquen. Els més ben puntuats, a més, són bastant diferents entre ells.

Restaurants amb un 10 a The Fork

El primer és el restaurant St. Germain, situat al barri de Gràcia, concretament al carrer del Torrent de l’Olla 113. Aquest és un encantador local amb murals inspirats en l’obra de Picasso, una llum adequada i espelmes, que sempre són d’agrair si el visitant ve acompanyat d’una cita. La cuina que hi ofereixen és francesa amb influència mediterrània, de fet un dels seus plats estrella és la crepe parisenca: pernil dolç, xampinyons, ceba, formatge i ou ferrat. El restaurant St. Germain és el lloc ideal per celebrar una vetllada amb els amics, especialment perquè després del sopar podràs continuar la nit a partir d’una interessant carta de còctels en una atmosfera intimista i especial. El preu mitjà d’aquest establiment ronda els 15 euros per persona.

El següent restaurant que compta la millor puntuació a l’aplicació és el gallec A Cañota. Situat al carrer de la Indústria 314, aquest és un dels restaurants més estimats per la seva clientela. És un establiment típic i històric del barri del Camp de l’Arpa. L’any 1993 dos matrimonis es van unir per fundar aquest restaurant que primer es va situar al carrer Trinxant i més tard es va mudar a la seva ubicació actual, que ofereix autèntica cuina gallega i de qualitat, segons afirmen els comentaris a The Fork. Lluç a la planxa o fregit, llenguado a la crema d’ametlla o salmó a la planxa són algunes de les seves especialitats. El preu mitjà d’aquest establiment ronda els 76 euros per persona.

Així, la següent parada en el top de restaurants amb millor puntuació és Alldaycafè, el restaurant recentment obert a la Casa de les Punxes. Situat al lobby del conegut edifici de la cantonada entre Rosselló i la Diagonal, aquest és un restaurant i cafeteria amb una àmplia oferta d’esmorzars, menús i cafè d’especialitat obert al públic. És a dir, que no cal comprar l’entrada per visitar l’edifici de Josep Puig i Cadafalch per accedir-hi. El preu mitjà d’aquest restaurant està al voltant dels 25 euros per cap.

Restaurants amb un 9,9 a The Fork

Aquests son tots els restaurants amb un 10 a The Fork, però com la perfecció és molt difícil d’assolir, també és just mencionar els restaurants que compten amb un 9,9.

Un altre establiment que destaca amb molt bona nota a The Fork és La Maroteca, al carrer d’Aribau 37. En aquest restaurant es poden degustar peix i marisc seleccionats pel xef, que ha dedicat gran part de la seva vida a treballar al mar. Si ets amant del peix fresc, no et perdis el turbot en patata fornera, el mero o el déntol. El preu mitjà del tiquet en aquest restaurant està situat més o menys en 60 euros per comensal.

A aquest grup s’hi suma La Conservera, al carrer de l’Avenir 44, a la cantonada amb Santaló. Aquest és un espai singular on poder gaudir del gust per la gastronomia, la música, el vi i que és més que un bar. Aquest projecte neix a finals del 2019 i avui dia la clientela frueix amb la seva oferta de tapes entre les quals destaquen les seves olives farcides, musclos en escabetx, escopinyes, formatges i embotits. El preu mitjà d’aquest establiment ronda els 20 euros per persona.

Finalment, també amb un 9,9 trobem el restaurant amb dues estrelles Michelín, la Cocina Hermanos Torres. El restaurant dels bessons Sergio i Javier compta també amb una molt bona qualificació en l’aplicació de reserves de restaurants, si bé el preu mitjà del menú és de 200 euros

Està clar que la predilecció dels barcelonins a l’hora d’anar i valorar els restaurants és molt diversa. Cuina francesa, mediterrània, gallega, brunch i cuina del mar es troben entre els restaurants amb millor qualificació. En la varietat està el gust!

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Català a l'escola i arreu a abril 28, 2022 | 12:21
  Català a l'escola i arreu abril 28, 2022 | 12:21
  El que ens interessa saber és quins restaurants tenen la carta i atenen en la llengua del país, per evitar els altres. Potser molts encara no saben que hi ha una app de la Plataforma per la Llengua que informa d'aquests detalls
  • Icona del comentari de: Esther benito a maig 02, 2022 | 15:32
   Esther benito maig 02, 2022 | 15:32
   Vergonyos el comentari

Nou comentari

Comparteix