Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El restaurant més antic de la plaça Reial compleix 100 anys
  • CA

Obert a la plaça Reial de Barcelona l’any 1922, el restaurant Glaciar està de celebració. Compleix un segle de vida d’activitat al cor de la ciutat i es considera el més antic d’aquesta plaça. Actualment manté una estètica que transporta als anys vint, i amb tocs de cuina francesa. El Glaciar, explica el restaurant, “ha estat escenari cinematogràfic, menjador popular en temps de guerra, refugi literari per a novel·listes -l’any 1949 va acollir el Premi Nadal-, espai de tertúlies, punt de trobada per fer una copa després de sopar o abans de començar la nit”, i és un referent històric a la ciutat.

La icònica barra del Glaciar, escenari cinematogràfic GLACIAR

El Glaciar celebra el centenari

De fet, el Glaciar va començar la seva història en un altre punt de la ciutat, a la Rambla, l’any 1922 -d’aquí el seu centenari-, però el 1929 el negoci es trasllada a aquest local de la plaça Reial, fins al 1977. Aleshores es va traspassar el negoci, però es va mantenir el nom i l’essència. Encara hi ha les colñumnes de ferro, la barra i les taules de marbre, les cadires de fusta i una terrassa amb una vista de luxe a la plaça Reial, on hi passa i traspassa una varietat de personal increïble.

Per celebrar el segle de vida, el restaurant té preparada una festa aquest dijous 1 de desembre, a partir de les 19h, on es bufaran espelmes, hi haurà música en directe, un tast de cuina i copes a la barra a la plaça Reial, 3. La festa és oberta als clients que vulguin celebrar i brindar per aquest centenari. El negoci està regentat ara pel grup de restauració barceloní La Pomada, sorgit durant la pandèmia. L’estil? Un restaruant de bistrot de cuina catalana, amb una bona carta de vins i una gran cocteleria.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa