El restaurant Antiquari Gastronòmic, situat a la plaça del Rei, al Barri Gòtic (Ciutat Vella), és el restaurant preferit dels usuaris de The Fork a l’estat espanyol. L’establiment que dirigeix el xef Yordi Martínez encapçala el rànquing de 100 restaurants elaborat per l’aplicació gastronòmica a partir de les opinions i les valoracions dels usuaris. Catalunya, amb 26 restaurants, és el territori amb més representació de l’estat.
Darrere de l’Antiquari Gastronòmic hi ha El Invernadero de Rodrigo de la Calle (Madrid), que té una Estrella Michelin i una Estrella Verda, i el Baobab Sou Kitchen & Bar (Alacant). El top10 el completen el Jara Sushi Omakase, al barri del Putxet i el Farró (Sarrià-Sant Gervasi); Sánchez-Beato (Toledo); Terra d’Escudella, a Sants (Sants-Montjuïc); Fonda Espanya, al Raval (Ciutat Vella); La Salita de Begoña Rodrigo (València), Casa Mia Italia (Alacant) i Marcelle Madrid (Madrid).
Catalunya, el territori amb més restaurants reconeguts
A Catalunya, a banda dels quatre restaurants barcelonins que hi ha al top10, també han aconseguit entrar a la part alta del rànquing Suculent (17), al Raval; The Alchemix (19), a l’Antiga Esquerra de l’Eixample (Eixample), guanyador del Top 100 nacional 2023; i Plats, a Cornellà de Llobregat (Baix Llobregat). Per darrere de Catalunya hi ha el País Valencià (18), Madrid (17), les Illes Balears (10) i Andalusia (7) com a territoris amb més restaurants reconeguts pels usuaris de The Fork.
Quins criteris segueix The Fork per triar els millors restaurants?
The Fork ha canviat la metodologia amb què elabora el rànquing per unificar els criteris als 11 països on es fa. Els nous criteris posen valor a la qualitat i quantitat de les opinions dels usuaris de la plataforma, el nombre de vegades que s’ha guardat el restaurant a l’apartat de Favorits, la nota (totes tenen una valoració mitjana superior a 9) i un tiquet mitjà superior a 20 euros.



