Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Aquests són els carrers per on passarà la Marató de Barcelona
  • CA

Tot a punt perquè Barcelona aculli la prova reina de les curses. La Marató 2022 arriba aquest diumenge 8 de maig a la capital del país, i ho fa amb una novetat molt important: a la prova dels 42 quilòmetres se li sumarà una prova alternativa de 10 quilòmetres. que compartirà sortida, arribada i part del recorregut. La competició arriba després que l’Ajuntament de Barcelona ajornés, en dues ocasions, la data per l’augment dels casos de Covid-19 a Catalunya.

El recorregut de la Marató: vista panoràmica de Barcelona

El recorregut de la Marató de Barcelona del 2022 és el mateix que en les últimes dues edicions. És, de fet, un viarge pels principals monuments de la ciutat. La competició arrencarà de la plaça d’Espanya per agafar el carrer de la Creu Coberta i arribar fins al Camp Nou. Aquest serà el primer dels punts emblemàtics pels quals passarà la competició, que enfilarà la travessera de les Corts, avinguda de Sarrià fins arribar al carrer de París. Des d’allà, tombarà al carrer de Tarragona. Quan els corredors arribin a la Gran Via, pujaran cap al carrer de Mallorca, passaran per la Casa de Batlló i la Sagrada Família i arribaran a l’avinguda Meridiana. Arribats a aquest punt, els corredors ja haurant fet la meitat de la Marató.

La Marató de Barcelona continuarà pel carrer de Bac de Roda, la Gran Via i la rambla de Prim. A partir d’aquí, els esportistes enfilaran cap a la Torre Glòries per l’avinguda Diagonal i arribaran fins al passeig de Taulat. Des d’allà discorreran pel passeig de Garcia Faria -el carrer més car de la ciutat, per cert- cap a la torre Mapfre, Marina i l‘Arc de Triomf. Els últims quilòmetres de la competició seran per la ronda de Sant Pere, passeig d’Isabel II i avinguda del Paral·lel. I aquí el tram final, fins a la meta situada a la plaça d’Espanya.

El mapa de la Marató 2022 de Barcelona
El mapa de la Marató 2022 de Barcelona

Pel que fa al format de 10 quilòmetres, la primera part serà la inversa a la prova mare, perquè recorrerà els últims quilòmetres de la marató per arribar a l’avinguda del Paral·lel i pujar després pel carrer de Sants. A partir d’aquí, compartirà els primers quilòmetres de la marató (gairebé vuit) per acabar, de nou, a l’ arribada a l’avinguda de la Reina Maria Cristina davant les Fonts de Montjuïc igual que els corredors que facin la prova dels 42 quilòmetes.

Quant val la inscripció a la Marató?

Segons ha explicat l’organització, els primers 10.000 inscrits paguen 65 euros, dels dorsals 10.001 al 17.000 són 78 euros i a partir del corredor o corredora 17.001, el preu ja és de 89 euros. I a partir d’aquí, hi ha serveis extra: la gravació de la medalla (7 euros), el paquet de fotos (29,75 euros) o la garantia de devolució en cas que l’esportista no pugui participar en l’esdeveniment d’aquest 8 de maig (15 euros). En el cas de la cursa de 10 quilòmetres, el preu és de 23 euros, més 2 euros que són destinats a un projecte de la Creu Roja d’ajuda als refugiats per la guerra de Rússia contra Ucraïna.

Per altra banda, es podrà seguir en directe per Betevé la retransmissió de la Marató 2022 des de les 7.40h del matí d’aquest diumenge: 14 càmeres, realització remota, distribució en directe a més de 200 països i dades en temps real.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa