El Raval és el barri barceloní que aplega més cultures i diversitat. Tant és així que en aquest barri es pot fer la volta al món només a base de restaurants. Separats per pocs metres es poden trobar restaurants asiàtics, kurds, italians, grecs, estatunidencs… i com no, de cuina tradicional catalana. Tot això converteix el Raval en un lloc perfecte per endinsar-te en diferents cultures i descobrir nous gustos que conquistin els paladars més exquisits de la mà de restaurants 100% autèntics i regentats per famílies i petits empresaris.

Tastar la cuina kurda i tot seguit traslladar-se a Venècia
Un bon kebab i delícies kurdes, això és el que té per oferir el restaurant Narin, situat al carrer Tallers, 80. Es tracta d’un establiment regentat per Gani Mirzo i el seu cosí Aziz, que s’esforcen per oferir a la ciutat que els va acollir fa 25 anys el millor menjar de la seva terra, el Kurdistán sirià. Aquesta institució del barri apropa la comunitat àrab i la catalana als autèntics sabors dels plats de l’Orient Mitjà. L’altre restaurant expert en menjars d’aquesta zona és Bismilla Kebabish, que ofereix el millor xauarma de la ciutat. L’establiment té un forn tandoori per elaborar el seu propi pa i acabar de completar l’oferta de gustos i aromes del Pakistan.
A molt pocs metres, després d’un kebab els vianants es poden traslladar directament a Venècia de la mà del restaurant Bacaro, situat al carrer Jerusalem 6. Els plats s’elaboren amb productes frescos que obtenen directament de la Boqueria i, més enllà de la pasta i la pizza, s’hi poden trobar sardines ‘in saor’ un escabetx un pèl dolç i popets ‘alla Luciana’, receptes tradicionals de Venècia que ha portat al Raval el xef Marco Lecis. Ben a prop, a Bianco Noir, s’hi pot degustar la millor porqueta de Barcelona, un embotit tradicional italià que conviu amb plats francesos, ja que el local està regentat per un matrimoni compost per la francesa Virginie i l’italià Cristian.

D’Àsia al Mediterrani
La cuina asiàtica també és protagonista al Raval. Per tastar el millor menjar indonesi Makan Makan va obrir les portes el 2018 al carrer Lluna. L’amo, Andrey, és actor i cuiner autodidacte nascut a Java. La nostàlgia dels sabors de la seva terra i de la cuina tradicional el va portar a obrir aquest restaurant casolà que s’ha erigit en un dels millors restaurants de menjar del sud-est asiàtic de Barcelona. Un altre restaurant asiàtic de referència és la Madame, l’establiment perfecte per degustar ramen. Situat al carrer d’en Robador, ofereix cuina 100% casolana en tots els plats, des de la pasta fins a les gyozas o el pa bao.
De tornada al Mediterrani, el Magraner Boig situat a pocs metres de la Madame, al carrer d’en Robador, 18, ofereix autèntic menjar grec des del 2015. Aquest restaurant és especial perquè es manté fidel a les tavernes dels barris d’Atenes o Thessaloniki i fuig dels estereotips gastronòmics i estètics. Menjar grec, música tradicional i còctels d’ouzo l’alcen com un dels millors restaurants Mediterranis de la ciutat.

Restaurants originals d’aquí i d’allà
El Raval és un barri especial: hi conviuen 200 llengües, desenes de nacionalitats i restaurants d’arreu del món. També establiments especials, com ara A tu bola, on totes les receptes tenen forma de bola, o de mandonguilles. Uneix cuina israelita, internacional i Gourmet Street Food i destaca com un dels restaurants més originals del barri.
Pels amants del menjar nord-americà, el millor referent és Dr. Beer & Mr. Fried, situat al carrer Riera Alta, 33. Tot i que els Estats Units no tenen un plat tradicional, el que mai falta és pollastre fregit. En aquest restaurant en fan un dels millors de la ciutat i ho combina amb una gran oferta d’autèntica cuina Cajún, la típica del sud dels Estats Units, basada en els sabors intensos, el pollastre especiat i maridat i l’arrebossat amb cereals. Tota aquesta oferta fa del Raval el lloc perfecte per fer la volta al món, almenys gastronòmicament.
