Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Raül Refree i Isaki Lacuesta, junts contra l’era dels ‘mòbils policies’ a la Fabra i Coats
  • CA

Pixelar els mugrons a les fotografies, estar constanment geolocalitzats o donar les nostres dades constantment a Internet. Són els nous mètodes de control i censura al món digital que el cineasta Isaki Lacuesta i el músic Raül Refree denuncien amb una exposició al Centre d’Art Contemporani Fabra i Coats des d’aquest divendres i fins al 17 de març. La mostra interactiva porta el nom de Your Phone is a Cop, que en anglès significa El teu telefòn mòbil és un policiai que Lacuesta va veure escrit en uns adhesius als Estats Units. Des de llavors, va quedar fascinat pel lema i el va portar a fer un espectacle musical amb Refree al Sònar 2018. L’exposició serà una segona part amb extensions. 

De fet, una de les dues parts de l’exhibició es basa en projectar el show del Sònar, de 35 minuts de durada, que van idear conjuntament. En aquell moment, els dos artistes es van descobrir com “ànimes bessones”, asseguren en declaracions a l’Agència Catalana de Notícies. La resta de la mostra inclou diferents pantalles que els visitants podran utilitzar per manipular i escollir els sons i les imatges que vulgui amb uns comandaments. 

L’exposició pretèn fer de mirall amb la situació de control en què vivim a través de les xarxes socials i els mòbils, tot i que no la patim “de manera explícita”, matisa Refree. Per això, es podran veure unes parets “cada vegada més gruixudes del que podem veure i el que no”, ha explicat el músic. Sobre aquest mateix punt, Lacuesta ha afegit que el creador de Facebook, Mark Zuckerberg, “s’ha saltat tot el consens actual que el cos humà és una cosa cada vegada més natural”, ha apuntat sobre una censura que considera “terrible”, on no podem veure “ni pits, ni culs, ni gent fent l’amor”. Per això, a través de la seva exposició, pretenen permetre que el visitant jugui a trencar aquests motlles. 

Més notícies
Isaki Lacuesta: “Amb la retrospectiva de la Filmoteca veig que he sigut un director sense estil”
Notícia: Isaki Lacuesta: “Amb la retrospectiva de la Filmoteca veig que he sigut un director sense estil”
Comparteix
Una retrospectiva sobre el director gironí mostra l'evolució del seu cinema, que pretén parlar de "realitats que no volem conèixer"

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa