Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Racons Gurmet de Barcelona: Croqueteria Gourmet
  • CA

Les croquetes són una preparació culinària que resulta deliciosa quan està ben feta, però que pot ser terrible quan no ho està. Aparentment senzilles de cuinar, en realitat és una de les receptes més difícils d’obtenir el seu punt òptim de servei a taula. No hi ha un consens en el món de la gastronomia de quina és la croqueta perfecta, però el corrent majoritari és el que opina que han de ser molt cruixents per fora i fluides en el seu interior i, sobretot, han d’expressar l’ingredient que les defineix. És a dir, si són de carn d’olla han de tenir gust de carn d’olla, i si són de bacallà, han de tenir gust de bacallà. Una bona opció pels que no volen enfrontar-se al repte de cuinar-les, o senzillament pels que volen estalviar-se feina, és comprar-les fetes, a punt per fregir-les i prou.

A Barcelona hi ha diverses botigues especialitzades en croquetes, però una de les més reeixides és la Croqueteria Gourmet, situada a l’interior de la Galeries la Campana, concretament al local número 27. Aquestes galeries, molt properes al popular edifici de la Direcció General de Trànsit -conegut com La Campana-, estan situades a la Gran Via de les Corts Catalanes, 162, al barri de Sants-Montjuic.

Croquetes de pernil | Facebook Croqueteria Gourmet Barcelona

Elaborades de manera artesanal i amb ingredients naturals, la seva oferta consta d’una quinzena de croquetes diferents i abasta des de les croquetes més clàssiques -com les de carn d’olla, ceps o les de pernil ibèric- fins a les més creatives -com les de porros i salmó fumat o les de carabassa i formatge parmesà, passant per les delicioses croquetes de botifarra negre o les de rap i gambes-, sense oblidar-se de croquetes vegetarianes i veganes, com les de carbassó i formatge vegà. Les serveixen congelades, a -18C, i es poden guardar fins a un any al congelador. Si no us voleu desplaçar fins al seu local, fan servei a domicili i també tenen disponible la botiga on-line.

Un cop adquirides les croquetes, només caldrà fregir-les correctament per tal de gaudir-les plenament. La millor manera de fer-ho és amb una fregidora convencional, d’oli, on es pugui tenir un control de la temperatura de l’oli. Cal escalfar l’oli fins a una temperatura de 180 graus i un cop assolida aquesta temperatura, s’hi submergeixen les croquetes congelades i es deixen coure entre 2 i 3 minuts, controlant en tot moment que quedin ben daurades i cruixents. Sobretot cal evitar que les croquetes es passin de cocció. D’altra banda, si la temperatura de l’oli no és la correcta, i està per sota dels 180 graus, les croquetes es trencaran i perdran tota la seva gràcia.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa