Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La història del cavaller de la valenta armadura com mai l’havies vist
  • CA

Els valencians Pau Gregori i  Joan Valle atrapen el públic barceloní amb el seu nou espectacle, “Quixot”. Els dos protagonistes representen l’obra de Miguel de Cervantes a través de la manipulació de titelles i mostren mitjançant la barreja d’elements expressius i narratius les famoses històries del cavaller de la Manxa.

Aquest espectacle pretén impressionar el públic a través d’un nou estil de teatre basat en la relació actors-manipuladors amb la intenció de popularitzar una nova forma de representació entre l’actor i la titella. L’obra, produïda per Bambalina i dirigida per Carles Alfaro, estarà disponible a la Sala Versus Glòries (carrer Castillejos) fins al pròxim 19 de desembre. Gregori i Valle han tornat per tercera vegada a la Sala, primer amb la Celestina, després amb Hamlet i ara amb aquesta obra clarament majestuosa.

L’espectacle gira al voltant de la bogeria indiscutible de Don Quixot de la Manxa i de les seves flamants històries i aventures compartides amb el seu fidel amic Sancho Panza. Durant els 60 minuts, trobem diferents personatges i escenes de la novel·la cavalleresca de Miguel de Cervantes com la història dels molins de vent on Don Quixot de la Manxa es pensa que aquests són cavallers que volen arrasar la ciutat, o la història dels falsos monstres que volen atacar a ell i a Sancho Panza. També en el transcurs de l’obra es mostra la història d’amor obsessiu i imaginari que té Don Quixot per la jove Dulcinea i el baptisme del seu inexistent cavall anomenat Rocinante.

L’obra transmet als espectadors les sensacions de misteri i intriga durant el transcurs de l’espectacle gràcies al joc de les ombres i les llums que es troben a l’escenari i a la taula. Encara que també destaquen diversos tocs humorístics i el llenguatge de sorolls que utilitzen els dos protagonistes amb les titelles.

La representació feta per Gregori i Valle de Don Quixot de la Manxa i Sancho Panza no té cap idioma, aquests realitzen sorolls i diuen alguna paraula en català: “L’idioma és un tema molt sensible, s’ha de buscar l’entonació i el moment oportú. Realment no s’ha de dir massa perquè no estàs dient res”, explica l’actor Joan Valle.

Pel que fa a l’attrezzo, la producció de Bambalina porta 30 anys  amb aquest espectacle, el qual ha recorregut tot el món i els valencians Gregori i Valle han sigut els seus últims successors. A l’obra hi ha objectes històrics que porten acompanyant a “Quixot” des dels seus inicis com l’habitació d’aquest o la taula que rodella als protagonistes. És primordial destacar, la vestimenta dels actors, ja que van completament de negre i això provoca que l’espectador estigui molt més atent a les seves interpretacions com són les gesticulacions de les seves cares i el moviment de les titelles. L’obra compta amb una única peça musical i, per tant, els actors han d’anar al ritme de la música en tot moment.

Una obra plena de llum i màgia que transporta el públic a l’interior de la brillant novel·la de Miguel de Cervantes. Perquè al cap i a la fi, és la imaginació el que fa especial el cavaller de la valenta armadura com a l’ésser humà la seva.

.

.

Aquest article forma part del projecte Difusió de les arts escèniques als barris, amb el que el TOT Barcelona vol donar visibilitat a les activitats dels centres culturals de proximitat de la ciutat i promoure el talent periodístic emergent. Aquesta iniciativa ha estat seleccionada en la convocatòria ordinària de subvencions per a dur a terme projectes, activitats i serveis de districte i de ciutat per a l’any 2021.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa