El primer cap de setmana de febrer té molta teca culturals i lúdica per oferir. Coincideixen a Barcelona diferents festivals i mercats, que conviden a sortir a passejar a l’aire lliure i gaudir de la creativitat local. Però tampoc falta una bona cartellera d’espectacles, amb propostes que faran riure fins als més pessimistes. Aquestes sis propostes cobreixen el matí, tarda i vespre dels dos dies, per exprimir al màxim el parèntesi setmanal de dissabte i diumenge. Adéu sisena onada, hola solet d’hivern!

Dissabte 5 al matí

La fàbrica dels dissenyadors del Poblenou, Palo Alto, torna a celebrar el seu popular mercat de cap de setmana. Desenes d’artesans i creadors mostren els seus productes en paradetes distribuïdes entre les naus i els jardins del recinte, on també hi haurà foodtrucks i música. Una experiència de shopping a l’aire lliure que prioritza el talent local i de petita producció. Per controlar l’aforament hi ha dos torns d’accés (fins les 17h i a partir de les 17:30h) i les entrades costen cinc euros. 

Dissabte 5 a la tarda

Ja és aquí la setmana de la novel·la negra, la BCNegra! Bé, són 10 dies, de fet: del 3 al 13 de febrer. Una cita amb el gènere policíac i de misteri que va molt més enllà de la literatura: és una excusa per parlar de la societat, dels impulsos humans i de la ciutat de Barcelona. El programa és dens i per exemple per la tarda de dissabte hi ha 4 activitats gairebé simultànies. Una de les que pinta millor és la conversa Carvalholandia, M. V. Montalbán, a les 17h al Molino, amb Àlex Martín Escribà, Hernán Migoya, José Vicente Saval Fernández, Georges Tyras i Rosa Mora.

Dissabte 5 a la nit

La Cubana torna a l’escenari per fer riure al personal amb una comèdia ben negra: Adeu Arturo. És la història irònica del funeral d’un artista, amb tot el teatre social que l’envolta, seguint l’estela dels casaments que ja va parodiar amb gran èxit la companyia dirigida per Jordi Milán. Perruques i grans ulleres, corredisses, xiscles i música, com marca la tradició cubanera. Està en cartellera fins al maig al Teatre Coliseum, amb funció a les 21h els dissabtes.

Diumenge 6 al matí

L’altre cara del shopping modernet és el Fleadonia, el mercat de carrer i de segona mà del Raval. Les parades s’instal·len a la plaça Salvador Seguí, davant de la Filmoteca i a dues passes de la Rambla del Raval. Seran obertes d’11 a 19h, amb roba, discos, complements i tot de troballes inesperades.

Diumenge 6 a la tarda

Aquest és un cap de setmana doblement atractiu per als museus. D’una banda 15 centres de la ciutat obren les portes dels seus magatzems i de les col·leccions no exposades amb la cita InMuseu, que ha esgotat entrades ràpidament. Els qui han fet tard, però, tenen encara l’opció d’aprofitar les portes obertes que hi ha cada primer cap de setmana. Els que hi participen i els seus horaris es poden consultar aquí.

Diumenge 6 a la nit

I final apoteòsic del cap de setmana amb el festival Llum BCN, que omple el [email protected] de mappings, instal·lacions lumíniques, projectes d’art efímer i jocs de llum. Hi haurà creacions d’autors locals i també internacionals, com Antoni Miralda o Trevor Paglen, a més de les escoles de disseny de la ciutat. Obres poètiques o transgressores, figuratives o abstractes… N’hi ha per tots els gustos i totes gratuïtes, a partir de les 18h quan s’ha fet fosc. Divendres i dissabte tanca a mitjanit però diumenge es clausura una hora abans, a les 23h.

Nou comentari

Comparteix