El cap de setmana dels barbuts –el més fred de l’any!– porta una pila d’actes culturals i lúdics a Barcelona. El cicle festiu de Sant Antoni és el protagonista de la cultura popular, mentre que la cartellera de les sales d’espectacles i museus ofereix moltes opcions a cobert per treure’s l’abric. En 6 propostes variades, el següent planning cobreix tot dissabte 22 de gener i tot diumenge 23.

Dissabte 22 al matí

El barri de Sant Antoni acull dissabte a partir de les 10:30h la 197a edició dels Tres Tombs de Barcelona Cavalcada dels Tres Tombs, que se celebra des de 1826. Carruatges amb cavalls, ases i someres desfilaran en companyia de genets, llancers de la guàrdia urbana i fins i tot carrosses fúnebres! Sortiran del carrer Tamarit amb Paral·lel i passaran entre d’altres per la ronda Sant Antoni, la plaça Universitat, Pelai i la part superior de la Rambla.

Dissabte 22 a la tarda

El CosmoCaixa acull fins al febrer una interessant exposició sobre Nikola Tesla, la primera que se li dedica a l’Estat. Explica la vida d’aquest científic, clau en el desenvolupament de l’electricitat i al que s’atribueixen més de 300 patents d’invents. Seus són, per exemple, el motor d’inducció o la transmissió sense fils d’informació i energia.

Dissabte 22 a la nit

El Teatre Borràs torna a portar als escenaris la mítica comèdia El sopar dels idiotes per captivar una nova generació d’espectadors. L’obra Francis Veber es va veure per primer cop a Barcelona durant el festival Grec de 1998. Aquesta vegada la firma Vania Produccions, adaptada per Paco Mir (El Tricicle), dirigida per Pep Antón Gómez i amb actors com David Olivares, Artur Busquets, Anna Gras, Toni González, Jordi Vidal Gómez i Ariana Bruguera.

Diumenge 23 al matí

El vell Sarrià està de celebració tot el cap de setmana amb les Festes de Sant Vicenç 2022. El programa inclou molts actes de cultura popular, molt esperats i populars. Un dels moments destacats és la cercavila de diumenge. Sortirà a les 12h de la plaça Sarrià i farà un recorregut pel barri, que acabarà amb un dinar popular a les dues a la plaça del Consell de la Vila.

Diumenge 23 a la tarda

El Born Centre de Cultura i Memòria commemora el Dia Internacional en record de les Víctimes de l’Holocaust amb tres funcions de l’espectacle Vives!. És un projecte artístic multidisciplinari que homenatja les deportades als camps de concentració i en general totes dones les víctimes del nazisme. A les 18h amb accés gratuït i reserva prèvia obligatòria.

Diumenge 23 a la nit

Per concloure els actes festius al barri de Sant Antoni, res millor que tambors, foc i guspires. A partir de les 19h tindrà lloc la tabalada i el correfoc. El recorregut comença a la cruïlla de l’avinguda Mistral amb Entença i avança fins als jardinets de l’Alguer, on comença l’espectacle dels diables. Aquests desfilaran pels carrers Calàbria, Floridablanca i Tamarit per retornar al punt d’inici.

Nou comentari

Comparteix