Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Quatre escapades des de Barcelona sense contaminar
  • CA

L’extens ventall de possibilitats turístiques de la demarcació de Barcelona també inclou propostes que esquiven la contaminació. Escapades en tramvia, en tren, a vela i fins i tot amb globus permeten descobrir el territori i gaudir de la natura i del patrimoni estalviant-li fum al medi ambient.

Cada vegada més viatgers aposten per un turisme més sostenible, que redueixi a la mínima expressió la petjada ecològica del seu oci. La preocupació pel canvi climàtic i la consciència ciutadana sobre la pol·lució a Barcelona empenyen aquest canvi de tendència i la cerca d’alternatives als mitjans convencionals de transport, com el cotxe, l’avió o el creuer.

Vet aquí 4 opcions sostenibles per conèixer les comarques barcelonines, seleccionades per la Diputació de Barcelona. A la web de turisme Barcelona és molt més s’hi poden trobar  més informació i tots els detalls pràctics.

Un tramvia anomenat turisme

El transport col·lectiu més sostenible de Barcelona és el tramvia. Les línies del TRAM uneixen amb energia 100% verda diferents municipis del Barcelonès i el Baix Llobregat. Aquesta modalitat neta, segura, ràpida, barata i còmoda permet arribar a moltes destinacions sense que haver de calcular l’impacte de la petjada de carboni.

La campanya De ruta amb el TRAM divulga un munt d’opcions de visita fascinants i ben a prop de casa. Per exemple, ofereix activitats tan recomanables com una visita guiada a l’obra de l’arquitecte modernista Josep Maria Jujol.

Ferrocarrils per a tots els gustos

Els rails et poden portar més enllà de l’àrea metropolitana, també. Tres modernes xarxes de metro i ferrocarril recorren el territori i li estalvien a l’atmosfera una quantitat considerable de CO2: el tren genera de mitjana quatre vegades menys emissions de gasos d’efecte hivernacle que el cotxe.

Tren del ciment a La Pobla de Lillet / Diputació de Barcelona

Tren del ciment a La Pobla de Lillet / Diputació de Barcelona

El Metro de Barcelona, Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya i Rodalies de Catalunya ofereixen desenes de destinacions, tant de platja com de muntanya. Una bona proposta és viatjar a través del temps i dels paisatges del Berguedà amb el Tren del Ciment. Enllaça la Pobla de Lillet i Castellar de n’Hug i permet visitar espais tan especials com els Jardins Artigas d’Antoni Gaudí.

Al mar, al mar!

Els ports esportius i clubs nàutics del litoral barceloní també són un clar exemple de turisme sostenible. Per exemple, el Port de Sitges Aiguadolç lloga embarcacions ecològiques amb patró o sense per poder recórrer en veler els més de 100 quilòmetres de la costa de Barcelona.

Les cales més evocadores del Garraf estan a només mitja hora de navegació rumb nord i, seguint rumb sud, arribem a Vilanova i la Geltrú, una ciutat perfecta per gaudir de l’autèntic estil de vida mediterrani. Aquest port, a més, ha rebut la certificació internacional Biosphere com a reconeixement al seu compromís amb el turisme sostenible.

Les platges i l'emblemàtica església vora el mar, icones de Sitges / Gonzalo Sanguinetti - Diputació de Barcelona

Les platges i l’emblemàtica església vora el mar, icones de Sitges / Gonzalo Sanguinetti – Diputació de Barcelona

A vista d’ocell

Des de l’aire també es poden gaudir els millors paisatges de les comarques de Barcelona. El mosaic de camps agrícoles i la silueta de les serralades s’aprecien d’una altra manera des de la cistella d’un globus aerostàtic. L’impacte ambiental és mínim i la bellesa del trajecte, màxima.

A la web Barcelona és molt més de la Diputació de Barcelona hi ha informació i idees sobre experiències tan diverses com un baptisme de cel o volar sobre el mar de vinyes del Bages, els turons de la Plana de Vic o els sembrats de l’Anoia.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa