Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La propera edició del Festival Jardins Pedralbes, en perill
  • CA

Concert Studio, promotora responsable del Festival Jardins Pedralbes, ha alertat que l’edició de 2023 corre el risc de no celebrar-se perquè li manca el vistiplau de la Generalitat -té la competència del palau i els jardins que l’allotgen- per a organitzar-lo de nou.

Tal i com ha avançat La Vanguardia i ha pogut confirmar el TOT, Concert Studio assegura que tenen una carta firmada per Meritxell Masó, secretària general de la Presidència durant el mandat de Torra, per mitjà de la qual se’ls autoritza a celebrar enguany el festival. El nou conveni de cinc anys va entrar en vigor el 20 de juny de 2021 i la promotora argumenta que des d’aleshores esperen la firma de la Generalitat.

“Ara no volen complir aquest compromís escrit”, ha lamentat el director de Concert Studio Martín Pérez en declaracions a l’ACN, que sospita que la Generalitat no vol que el festival es porti a terme i recorda que han de treballar amb molta antelació -gairebé un any- per poder dissenyar-ne la programació.

En aquest sentit, ja dona per perdudes bona part de les actuacions internacionals com ara Rod Stewart, Sting, Bob Dylan, Blondie, The Corrs o Cat Stevens, entre d’altres. Pérez reclama a la Generalitat que compleixi el compromís adquirit i avisa que, en cas contrari, la promotora hi emprendrà accions legals.

La Generalitat vol convocar un concurs

De la seva banda, des de la Generalitat garanteixen que el festival es farà però al·leguen que la cessió de l’espai que els havia fet l’Ajuntament de Barcelona no preveia la celebració de festival sinó d’actes institucionals. Com a conseqüència, el Govern va demanar una modificació d’usos al consistori, que es va realitzar a finals de novembre.

Segons la Generalitat, el fet que una altra empresa hagi expressat el desig d’organitzar el certamen ha impedit que se n’hagi fet l’autorització directa a Concert Studio i que, per tant, caldrà realitzar un concurs. Aquest concurs hauria de quedar resolt a finals de març, un termini que Martín Pérez considera massa just. Fonts de l’executiu han assegurat que hi estan treballant amb la màxima celeritat possible i expliquen que l’adjudicació de l’edició de 2022, quan el concurs el va fer l’Ajuntament, va arribar a finals d’abril.

Sis nominacions a un guardó internacional

Al marge de la incògnita sobre l’edició de 2023, la de 2022 ha estat nominada a sis categories dels Iberian Festival Awards: Millor festival de mitjà format, Millor promoció turística, Millor programa cultural, Millor estratègia en Comunicació i Màrqueting, Millor Allotjament i Recepció i Millor fotografia. El 30 de gener s’anunciaran els deu finalistes de cada categoria i l’11 de març es durà a terme el lliurament de premis a Maia (Porto).

Recentment el Festival Jardins Pedralbes ha estat reconegut com el festival amb millor programació als Premis ARC 2022 i també s’ha emportat la màxima distinció dels Premis Fest 2022 en la categoria de millor producció d’un festival de l’Estat.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: bravo!!!! a gener 11, 2023 | 12:09
    bravo!!!! gener 11, 2023 | 12:09
    L'altra empresa deu ser de Madrit.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa