Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Primera imatge de la pel·lícula sobre Eugenio que Trueba roda a Barcelona
  • CA

Eugenio tornarà als escenaris aquest cop a través del cinema. El reconegut director i escriptor David Trueba ha iniciat aquesta setmana el rodatge a Barcelona de ‘Saben aquell‘, una pel·lícula sobre l’humorista protagonitzada per David Verdaguer.

La cinta -que està dirigida i escrita per Trueba- es basa en els primers anys de la carrera de l’humorista i se situa a la capital catalana dels anys seixanta i setanta. Verdaguer es posa en la pell d’Eugenio i Carolina Yuste interpreta la Conxita, primera dona del còmic. “Aquesta és una pel·lícula sobre l’humor i la supervivència”, ha destacat Trueba en un comunicat fet públic aquest dijous.

El film arrenca a finals dels seixanta, quan Eugenio Jofra, un jove joier, coneix la Conxita a un autobús i se n’enamora. Els dos comencen una història d’amor. Ell aprèn a tocar la guitarra per acompanyar-la en la seva carrera musical i haurà de lluitar amb la seva por escènica. Quan la Conxita s’ha d’absentar durant dues setmanes de Barcelona, convenç l’Eugenio que faci les actuacions ell sol. En poques setmanes, es converteix en un fenomen de l’humor underground de la ciutat.

Guió d’Albert Espinosa i inspiració en el llegat familiar

La pel·lícula es basa en un guió d’Albert Espinosa que s’inspira en els llibres ‘Eugenio’ i ‘Saben aquell que diu’, dues obres realitzades per Gerard Jofra, fill del popular humorista. La cinta comptarà amb la música d’Andrea Motis, que ha estat l’encarregada d’adaptar les cançons que interpreten Carolina Yuste i David Verdaguer. Completen el repartiment Pedro Casablanc, Marina Salas i Ramon Fontserè amb diversos personatges que formaven part de l’entorn professional de l’Eugenio i que s’interpreten a ells mateixos. Aquest dijous, precisament, s’ha fet pública la primera imatge del rodatge d’aquest film, que ja està en marxa.

David Verdaguer en la pell d'Eugenio al costat del director David Trueba / ACN
David Verdaguer en la pell d’Eugenio al costat del director David Trueba / ACN

Tal com recull l’ACN, aquesta és una producció d’Ikiru Films, Atresmedia Cine i la Terraza Films, amb la participació d’Atresmedia, Movistar+, HBO Max, amb el suport de l’ICEC i TVC.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa