Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
‘Potser somiar’, un viatge més enllà de la mort
  • CA

Potser somiar és una faula amb tocs de comèdia dirigida per Roc Esquius i escrita per Antonio Tabares. L’espectacle, interpretat pel Ramon Godino, la Rafela Rivas i l’Antonio Valle parla sobre la pèrdua dels nostres éssers estimats, la nostàlgia i el pas del temps.

Tabares mostra a través d’aquesta història el vincle especial que existeix entre l’ésser humà i els seus avantpassats i com aquests poden arribar a influenciar els pensaments dels seus familiars en el present. Cal destacar que al text de l’obra existeixen referències personals del propi autor que han ajudat a crear aquesta faula i a l’Imma, la protagonista d’aquesta història. La comèdia està disponible a la Sala Versus Glòries (carrer Castillejos) de dimecres a diumenge fins al 6 de febrer de 2022 amb la intenció d’apropar al públic barceloní al teatre i a l’escriptura de Tabares la qual sol ser reflexiva, imaginativa i directe.

La història comença a través de l’Imma (Rafela Rivas), una dona de 35 anys que mor en una operació  a quiròfan a cor obert deixant el seu marit vidu i a un nen de tres anys sense mare. L’Imma, desperta al cel i es troba amb un senyor molt reservat que l’explica que la intervenció del cor no ha anat bé i que tristament, ha mort. En aquell moment, el senyor li diu a l’Imma que ha de passar pàgina i que té una missió molt important: aparèixer als somnis d’aquelles persones que la necessiten. L’actriu, al principi no sap com reaccionar, però treu el seu coratge i la seva valentia, i viatja als somnis dels seus familiars i amics per ajudar-los i intentar que aquests siguin feliços.

D’aquesta manera, l’Imma es retroba amb el cirurgià que la va operar, el seu marit i el seu quasi amant. Aquestes visites són en diferents èpoques i dècades de la vida. Al cap i a la fi al cel el temps passa massa ràpid… Però tot canvia quan un dia l’actriu, es troba en somnis al seu fill, el qual ja té 38 anys i mentre l’Imma l’intenta ajudar s’adona que el senyor que està amb ella al cel també es troba a aquest somni quan no ha estat present a cap somni anterior. En aquest moment, tot comença a perdre sentit i els dubtes comencen a consumir al públic: Qui és aquest senyor? I per què només apareix al somni del seu fill? L’Imma en un principi està morta, però i si no?

Pel que fa a l’attrezzo, la Sala Versus Glòries crea un espai ple de màgia on l’espectador pot imaginar-se perfectament les diferents seqüències de l’obra a través de les imatges i dels vídeos que hi ha de fons:  el cel, el quiròfan, la casa de l’Imma i el seu marit, el parc i un bosc ple de neu. Sens dubte, l’escenari està ple de color i de vida en tot moment.

Pel que fa a la vestimenta dels actors, destaca la gran Rafaela Rivas la qual porta durant els 80 minuts que dura l’espectacle una bata d’hospital. També, en Ramon Godino amb la seva vestimenta blanca i l’Antonio del Valle amb els seus diversos canvis de vestuari, ja que fa de cirurgià, marit, amant i fill de la protagonista.

.

.

Aquest article forma part del projecte Difusió de les arts escèniques als barris, amb el que el TOT Barcelona vol donar visibilitat a les activitats dels centres culturals de proximitat de la ciutat i promoure el talent periodístic emergent. Aquesta iniciativa ha estat seleccionada en la convocatòria ordinària de subvencions per a dur a terme projectes, activitats i serveis de districte i de ciutat per a l’any 2021.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa