Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Per què hi ha una capa de ciment a la porta de l’antic Palau Reial Menor?

Fa uns dies, apareixia destrossada la porta de fusta del Palau Reial Menor, situat al carrer Timor de Barcelona. Aleshores un perfil de Twitter, @historiesdebcn, denunciava el que li semblava un nyap dels serveis municipals de l’Ajuntament que tenen cura del patrimoni. “Han destrossat la porta medieval de fusta de l’antic Palau Reial Menor (carrer Timor) amb un pegot de ciment!!”. El consistori li responia que els serveis municipals estaven restaurant la porta. I donava una explicació: “La part danyada de la porta (la fusta) no data de l’època medieval. Sí és medieval l’arc de pedra que l’envolta. Tal com ens informen, la porta en qüestió està tapiada des del segle XIX i dona accés a un pati situat uns quants metres per sota, no a cap espai transitable”.

I aleshores, per què llueix ara aquesta capa de ciment? “Algú va trencar la porta intentant accedir però es va aturar en veure que estava tapiada per l’altre cantó”, aclareix el perfil de twitter de l’Àrea d’Ecologia Urbana. I afegeix que, “com la porta ja estava trencada de tal manera que algú podia prendre mal amb la fusta trencada, es va decidir provisionalment tapar el forat per tal d’evitar accidents i a l’espera que es repari”.

I encara aquest dissabte el regidor de Ciutat Vella, Jordi Rabassa, ha afegit un apunt més per entendre què ha passat amb aquesta porta: “La porta de fusta no és original. L’arc de pedra és medieval i té un gran valor patrimonial perquè formava part del Palau Menor. Fa uns dies algú va intentar forçar la porta pensant que, obrint-la, arribaria a algun lloc, però està tapiada des del segle XIX”, explica. I un detall més de què què hi ha el ciment a hores d’ara: “Després de denunciar la vandalització i amb la intervenció de la Guàrdia Urbana i Patrimoni del Districte, la propietat es va comprometre a restaurar-la i tapar-la temporalment”.

Nou comentari

Comparteix