Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Polèmica pel vídeo d’un “perreo” amb menors en una discoteca
  • CA

Forta polèmica al nova discoteca Pampara Tardes, que es va inaugurar el passat dissabte a l’Avinguda de Madrid. El propi local va difondre a la plataforma TikTok unes imatges en què es veia una filera de menors d’edat recolzades en un escenari fent un moviment de “perreo” -propi de la música reggaeton- mentre una filera de nois les agafava per darrere, en una simulació d’acte sexual.

Les imatges van desfermar una onada de crítiques, centrades sobretot en l’actitud hipersexualitzada de les joves així com retrets per la representació de rols masclistes i sexistes. La discoteca es va afanyar a retirar les imatges però un usuari de Twitter les va enregistrar i ja havien corregut per les xarxes com la pólvora. Com a conseqüència, es van viralitzar ràpidament.

Sense llicència per aquesta activitat

Al marge del debat ètic, la Federació Catalana de Locals d’Oci Nocturn (FECALON) ha recordat en una piulada des del seu compte oficial de Twitter que “això és el que succeeix quan es fan activitats per part de no professionals“. L’entitat recalca que la discoteca “no té les llicències pertinents ni les condicions de seguretat per a menors de catorze anys, aquest espai no és una discoteca”, motiu pel qual FECALON ha reclamat a les administracions més controls d’esdeveniments.

Concretament, en declaracions a RAC1 Francisco Martínez, secretari general de la patronal de l’oci nocturn, ha instat l’Ajuntament a precintar un local que, segons La Vanguardia, només pot fer d’oficina. De fet, el local té obert des del passat estiu un expedient que l’obliga a tancar.

Vulneració del dret a la intimitat

D’altra banda, els qui difonguin el vídeo a les xarxes socials s’enfronten a una sanció de més de 3.000 euros per vulneració del dret a la intimitat dels menor de 14 anys, que només poden ser gravats si donen el seu consentiment exprés. El requisit és que la discoteca ha d’acreditar que té aquest vistiplau. En aquest sentit, el cas recorda al d’una fel·lació a la discoteca Sant Quirze del Vallès, atès que el protagonista del vídeo va denunciar la difusió de les imatges.

Finalment, el rebombori pels fets ocorreguts a la Pampara també ha activat un moviment de suport a les xarxes socials per part dels joves per evitar el tancament de l’espai. Els seus organitzadors, que han eliminat totes les publicacions i han esborrat el compte de Facebook, han suspès l’activitat programada per al 28 de gener.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa