Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un dels petons més icònics de la història arriba per primer cop a Barcelona
  • CA

La ciutat de Barcelona acollirà per primer cop un dels petons més icònics de la història. L’exposició Le Temps Retrouvé del reputat fotògraf francès Robert Doisneau arriba aquest 2023 a la capital catalana de la mà de l’espai FotoNostrum i té entre els seus exemplars el clàssic Le Baiser de l’Hôtel de Ville, el petó de dos enamorats davant de l’Ajuntament de París que ha captivat a mig món.

La mostra -que es podrà veure fins al pròxim 5 de març- recupera cinquanta de les imatges més destacades del fotògraf francès, realitzades entre el 1934 i 1971, amb el gust per la vida quotidiana i el carrer com a comú denominador. Les fotografies han estat cedides per primer cop a la capital catalana per part l’Atelier Robert Doisneau, la fundació que gestionen les filles del fotògraf.

Le Baiser de l’Hôtel de Ville serà doncs la gran atracció d’una exposició on, de fet, París és la gran protagonista d’aquest petit recull de l’obra de Doisneau. Les imatges que formen part d’aquesta mostra retraten escenes de carrer, on el fotògraf combina retrats de personatges desconeguts en espais públics amb imatges d’algunes de les ments brillants de l’època, combinant el més banal amb l’humor i la capacitat de trobar bellesa en una situació quotidiana.

Una estrena amb doble protagonista

Amb aquesta exposició, l’espai FotoNostrum segueix apostant per portar a Barcelona alguns dels fotògrafs més destacats de la història, i després d’haver exposat l’any passat per Steve McCurry, Helmut Newton i Richard Avedon, ara és el torn de Doisneau. La mostra del fotògraf francès compartirà l’estrena de la temporada d’enguany de l’espai compartint les instal·lacions amb una exposició de l’artista català Joan Alsina, el primer que exposa en aquest equipament. Alsina -que té una llarga carrera en el món de la moda i l’espectacle i ha exhibit la seva obra al Museu Reina Sofia, l’IVAM de València- presenta el projecte ‘Textures’, amb fotografies de gran format del seu treball sobre la pell humana amb tota classe de materials.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa