Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Una ‘performance’ al carrer esvalota el veïnat del Poble-sec
  • CA

Ensurt entre el veïnat del Poble-sec, a tocar del Mercat de les Flors. Aquest dimecres apareixia al carrer una mena de caseta senyalitzada amb una creu com la d’una farmàcia. En una finestra es podia observar com a dins hi havia xeringues i altres materials necessaris per al consum de drogues. A les xarxes socials es va denunciar la instal·lació, culpant inicialment l’Ajuntament. “Sense previ avís i sense informar als veïns, ni a les Associacions de Veïns del Poble-sec ens trobem aquesta garita perquè els toxicòmans es puguin punxar tranquil.lament i no ho hagin de fer al carrer. Volem explicacions”, es podia llegir en una piulada.

Performance del Teatre Lliure

El regidor Marc Serra va respondre poc després: Era una performance del Teatre Lliure, de la qual ell tampoc no en tenia constància. El responsable municipal tranquil·litzava el veïnat explicant que és una instal•lació temporal d’un artista holandès, que cada tarda de 15h a 23h es pot visitar de forma gratuïta. “I en 10 dies estarà desmuntada”, deixa clar. Una performance que, per cert, no parla de toxicòmans, sinó de l’addició als fàrmacs en general per aconseguir la felicitat.

Amb tot, els veïns es queixaven que el Teatre Lliure no els ho hagués comunicat ni a ells ni al districte.

Sigui com sigui, l’artista segur que ja ha aconseguit el seu objectiu, generar debat sobre una qüestió tan delicada com el consum de drogues, analgèsics i antidepressius. En aquesta performance, Dries Verhoeven explora el món de la felicitat artificial que cada cop està més disponible en forma de fàrmacs, analgèsics i antidepressius.

I què és realment aquesta performance? Segons explica el Teatre, és un petit edifici de formigó situat a l’espai públic, que sembla un encreuament de lavabo públic i farmàcia. “Aquesta botiga il·lícita és despatxada per una humanoide, un robot d’aspecte humà. Ella ens parla de les diverses drogues, analgèsics i antidepressius que podem fer servir per ajustar la nostra realitat emocional canviant els nivells de serotonina i dopamina del nostre cervell”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa