Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La Pedrera ofereix una vista a l’estudi d’un pintor “cabdal” del segle XX
  • CA

La Pedrera ofereix una vista única a l’estudi d’un pintor “cabdal” del segle XX. En concret, la Fundació Catalunya La Pedrera ha recreat la zona de treball de l’italià Giorgio Morandi (1890-1964). D’aquesta forma, l’ens, amb la coorganització de la Fundació Mapfre, ha fet Morandi. Ressonància infinita, on es proposa un recorregut per la trajectòria de l’artista a través d’una àmplia selecció de pintures, dibuixos, aquarel·les i gravats procedents de diversos museus i col·leccions particulars d’Europa.

Tot després d’un context marcat per la pandèmia, que ha colpejat durament els sectors de l’oci, la cultura i l’art. Amb aquesta exposició es fa una “tornada a la normalitat de l’activitat cultural amb una gran exposició”, ha dit Marta Lacambra, directora general de la Fundació Catalunya La Pedrera, que ha dit que a partir d’ara volen “enfocar el futur amb la col·laboració amb institucions tant d’aquí com d’arreu del món”. De fet, aquesta exposició la Fundació Catalunya La Pedrera reprèn la seva activitat expositiva després de l’aturada forçosa provocada per la pandèmia. La mostra es podrà veure del 4 de febrer fins al 22 de maig de dimarts a diumenge a la Sala d’Exposicions de La Pedrera.

Exposició 'Morandi. Ressonància infinita, a la Pedrera / Fundació Catalunya La Pedrera
Exposició ‘Morandi. Ressonància infinita, a la Pedrera / Fundació Catalunya La Pedrera

L’exposició consta de 103 obres, de les quals dues terceres parts són natures mortes, i compta amb una presentació que inclou, entre altres novetats, una recreació de l’estudi de l’artista, per endinsar-nos en el seu univers creatiu, un espai didàctic on es mostra el procés de creació de la tècnica de l’aiguafort, la projecció d’una versió extractada de l’audiovisual La polvere di Morandi, de Mario Chemello, i la implementació de dos itineraris sonors: un musical, que proposa acompanyar el visitant en un recorregut per les obres de Morandi amb una selecció de les Variacions Goldberg de Bach, i un altre narratiu, que ens presenta diversos aspectes de la vida i l’obra de l’artista. “L’exposició recrea un espai molt íntim, on el visitant entra a l’estudi de Morandi. L’artista és conegut com el pintor de les ampolles, però descobrirem que és molt més que això”, ha dit Daniela Ferrari, una de les dues comissàries de l’exposició.

L’artista Giorgio Morandi destaca per la seva pintura “silenciosa i immòbil que registra en la poesia dels objectes domèstics del seu estudi els estats de l’ànima i l’inexorable fluir del temps”, explica la Pedrera, que també assenyala “el seu estil, en què destaca per damunt de tot la composició, la gradació tonal i l’ús de la llum, es basa en la recerca d’una simplificació formal en què els temes es redueixen a l’essencial”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa