Pau Gasol serà distingit amb tots els honors a Barcelona. L’Ajuntament ha anunciat aquest divendres durant el ple municipal que l’extraordinari exjugador català de bàsquet rebrà la medalla d’or de la ciutat al mèrit esportiu com a homenatge a la seva dilatada trajectòria, que acaba de tancar després de 18 temporades a la NBA i posant punt i final al Barça, on va forjar la seva carrera.

El grup municipal de Barcelona pel Canvi ha proposat que l’Ajuntament lliuri la condecoració a Gasol. El govern municipal ha recollit el guant. “És un crack dins i fora del terreny de joc”, ha lloat el regidor de Barcelona pel Canvi, Óscar Benítez, que ha glossat el palmarès del pivot, coronat per dos campionats de la lliga nordamericana, un mundial i tres Eurobaskets amb la selecció espanyla i tres lligues ACB amb el Barça. A més, Benítez ha recalcat “la vessant solidària i formativa” que Gasol ha estès a Barcelona i fora de la ciutat, en especial amb infants desfavorits.

El primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni ha intervingut per part del govern municipal. El socialista ha destacat que Gasol és “un dels millors jugadors del bàsquet mundial” amb “un llegat immens”, a més de ser un “català i barceloní universal, encara que tots sabem que és de Sant Boi de Llobregat”, ha puntualitzat. “Volem que Pau Gasol formi part del nostre particular all stars, el hall of fame de Barcelona rebent aquesta medalla d’or al mèrit esportiu”, ha conclós Collboni.

Comentaris

  Tripartit no, gràcies Octubre 29, 2021 | 21:59
  Absolutament lògic: un partit unionista anticatalà, proposa a un Ajuntament presidit per dos partits espanyolistes perduts guardonar un esportista català renegat. Com és natural, els "capos" espanyolistes de l'ajuntament l'ajuntament accepten encantats.
  Josep Octubre 30, 2021 | 10:21
  I la de defensor de la llengua catalana no li la doneu?
  Ricard Octubre 30, 2021 | 11:38
  La campanya perquè esdevingui membre de ple dret del CIO ja fa anys que dura. En Samaranch Jr. ho va tenir més fàcil venint de la casa d'on venia. En Gasol necessita més suports, ja que no té la "sang blava" pertinent. "Todo por la patria".

Nou comentari

Més notícies
la taxa d’analfabetisme ha passat del 15% al 2% i s’ha duplicat la població amb estudis universitaris PIXABAY

El perfil acadèmic del barceloní, capgirat com un mitjó en vint anys

D’ençà de l’any 2000, la taxa de població sense estudis ha passat del 15% al 2% i s’ha duplicat la població amb estudis universitaris
L'alcaldessa Ada Colau durant un ple de l'Ajuntament / ACN

Colau salva el govern espanyol de la reprimenda pels incompliments amb Barcelona

El vot de qualitat de l’alcaldessa ha permès rebutjar una proposta d’ERC per reclamar les inversions pendents