Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
En Patufet, un clàssic per fer assaborir el teatre als més menuts
  • CA

La màgia i la il·lusió es fusionen a En Patufet, un espectacle infantil per a nens i nenes de més de dos anys dirigit per Benjamí Conesa i guionitzat per la Petita Brownie. L’obra de teatre es pot veure tots els diumenges fins al 19 de desembre a la Sala Fènix (Carrer de la Riereta) amb la intenció d’aproximar el teatre al públic més menut de Barcelona. En Patufet sempre ha estat un èxit a taquilla i aquesta vuitena temporada no podia ser menys.

Dins d’una botiga de queviures trobem la Susanna Rubio, la narradora d’aquesta història. Rubio explica que quan era petita el seu avi Ignasi li explicava contes molt especials i que el seu conte favorit era En Patufet. Tot seguit, la narradora comença a interactuar amb el públic mentre a poc a poc va introduint amb detall el famós conte infantil. Rubio, des del principi fins al final de l’obra interactua amb els infants amb la intenció de cridar l’atenció d’aquests i de fer que l’espectacle sigui molt més dinàmic.

En Patufet està dirigit per Benjamí Conesa i guionitzat per la Petita Brownie.

A més, la narradora fa una interpretació excel·lent fent-se passar per tots els personatges de la famosa història: en Patufet, la mare, el botiguer Josepet, el núvol que es plou a sobre i el bou despistat. Per realitzar aquestes interpretacions, Rubio fa ús de diversos canvis de vestuari, d’objectes i de titelles la qual cosa proporciona que tant els pares com els nens viatgin a un món ple d’innocència i fantasia.

Pel que fa a l’attrezzo, la botigueta de queviures es converteix en la casa d’en Patufet, en el camí de la dreta on es troba la botigueta d’en Josepet i en el camí de l’esquerra ple de cols on es troba el núvol a sobre i el bou despistat. Aquests canvis d’escena a través de la botigueta de queviures proporcionen en els nens un ampli camp imaginatiu, ja que, a través de la botigueta visualitzen diferents escenes del conte i això els permet poder seguir més fàcilment el fil de l’obra.

Per finalitzar, la narradora anima en diverses ocasions al públic perquè aquests cantin les famoses cançons del conte d’En Patufet com són: “Patim, patam, patum, homes i dones del cap dret, patim, patam, patum no trepitgeu al Patufet”, també, “A la panxa del bou que no neva ni plou” i per acabar, “Quan el bou es tiri un pet sortirà en Patufet”. Aquests actes provoquen una forta harmonia i unió entre els assistents de la sala els quals aplaudeixen al ritme de les cançons mentre segueixen les diferents lletres del conte popular.

Sens dubte, una obra plena de llum, amor i passió que arriba al cor de totes les famílies.

.

.

Aquest article forma part del projecte Difusió de les arts escèniques als barris, amb el que el TOT Barcelona vol donar visibilitat a les activitats dels centres culturals de proximitat de la ciutat i promoure el talent periodístic emergent. Aquesta iniciativa ha estat seleccionada en la convocatòria ordinària de subvencions per a dur a terme projectes, activitats i serveis de districte i de ciutat per a l’any 2021.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa