Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els tres reptes que afrontarà la Sagrada Família abans del 2023
  • CA

La Sagrada Família de Barcelona afrontarà abans d’acabar l’any 2022 tres reptes majúsculs que marcaran el futur del temple en els pròxims anys. La Junta Constructora de la Sagrada Família ha anunciat aquest dijous en una roda de premsa que abans d’acabar l’any es preveu enllestir la construcció de les torres dels evangelistes Marc i Lluc, dues de les sis estructures que conformaran la part central del temple.

L’aixecament d’aquests dos pilars permet culminar la meitat de les torres previstes en la nau central, ja que la torre dedicada a la Mare de Déu ja va ser inaugurada a final del 2021 a l’esperada encesa de l’estel que la corona. Pel que fa als monticles dedicats a les figures dels evangelistes Marc i Lluc, els responsables de la construcció del temple han presentat també aquest dijous les escultures d’un lleó i d’un bou que s’ubicaran a 135 metres d’altura a l’extrem d’aquestes estructures, dues peces que són obre de l’escultor Xavier Medina.

Restauració integral

Amb aquestes dues fites gairebé assolides, el tercer gran repte que afronta la Sagrada Família durant aquests darrers mesos del 2022 és poder donar el tret de sortida a la restauració integral de la façana del Naixement. Després de ser objecte de diverses actuacions de reforma parcial, aquest octubre està previst que arrenquin els treballs per rehabilitar completament una de les cares més fotografiades i populars del temple, que haurà de ser neteja i que veurà com els diferents elements que la conformen seran restaurats.

La previsió és que aquesta actuació pugui estar enllestida de cara a l’any 2025, quan hauria de finalitzar la construcció de la torre de Jesucrist, la més alta del temple amb 172,5 metres d’altura. Precisament, aquest mateix any es commemorarà el centauri de la mort de l’arquitecte Antoni Gaudí.

Objectiu: recuperar les xifres del 2019

Segons la informació facilitada pels responsables del temple, la Sagrada Família tancarà aquest 2022 amb prop de 3,4 milions de visitants i amb uns ingressos de gairebé 87 milions d’euros. De cara a l’any vinent, la intenció és poder recuperar les xifres registrades el 2019 abans de l’esclat de la pandèmia del coronavirus, quan el temple va ingressar 102 milions d’euros i va rebre uns 4 milions de visitants.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa