Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La torre més alta de la Sagrada Família tindrà una creu transparent de 17 metres

La Junta Constructora de la Sagrada Família ha anunciat que el pilar central de la basílica, la torre de Jesucrist, arribarà fins als 172,5 metres d’alçada i tindrà una creu transparent de 17 metres que es podrà visitar. Segons ha explicat el seu portaveu, Xavier Martínez, les obres del temple, que entren a la seva recta final amb l’aixecament de les sis torres i el pilar central, no estaran acabades el 2026 i calcula que no es podrà saber la nova data fins d’aquí a uns anys.

Els responsables de la Sagrada Família preveuen recuperar la xifra de visitants anterior a la pandèmia cap al 2024. La dependència del temple del finançament que aporten els turistes ha obligat a redissenyar el calendari. Malgrat tot, la compleció de la Sagrada Família assolirà una nova fita el pròxim 8 de desembre, quan s’il·luminarà la torre de la Verge Maria, que està coronada per una estrella de 12 puntes.

Recreació de la coronació de la torre de la Verge Maria / Sagrada Família

Una creu visitable

Pel que fa a la torra de Jesuscrist, el temple ha explicat que la gran creu de 17 metres que la coronarà tindrà quatre braços acanalats de 13,5 metres de llarg i estarà recoberta de ceràmica esmaltada i vidre. “De dia reflectirà la llum del sol i, per nit, mitjançant uns focus, projectarà feixos de llum”, ha explicat des del temple. A més, la creu tindrà una escala interior que permetrà que el visitants puguin pujar fins a dalt de tot.

La Sagrada Família va reprendre les obres de construcció del temple a principis d’any després d’haver aturat els treballs durant uns mesos per la pandèmia de Covid-19, que ha tingut un gran impacte sobre els seus comptes. Abans de l’estiu la Junta del temple va anunciar que hauria d’acomiadar part dels seus treballadors per la caiguda d’ingressos i la “delicada” situació econòmica.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Josep a setembre 21, 2021 | 14:33
    Josep setembre 21, 2021 | 14:33
    Diners llençats. La única esglèsia que il.lumina és la que crema.
  2. Icona del comentari de: Guim a setembre 21, 2021 | 17:24
    Guim setembre 21, 2021 | 17:24
    Normal, és un temple cristià.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa