Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El nou contracte de neteja de pintades inclourà els edificis protegits
  • CA

Pas endavant per a la protecció del patrimoni de la ciutat. L’Ajuntament de Barcelona ha aprovat aquest dimecres el nou contracte de neteja de pintades i taques de pintura, eliminació de cartells i retirada de pancartes i altres elements similars de la via pública.

Una de les novetats que incorpora el flamant servei és l’ampliació de la cobertura del mateix als edificis que gaudeixen d’algun tipus de protecció com a part del patrimoni de la capital catalana. Aquest era un dels àmbits d’actuació que fins ara havien quedat exclosos en anteriors contractes, com també passava amb la neteja de pintades de mobiliari i d’elements d’infraestructura.

De fet, en el cas dels elements patrimonials catalogats, el consistori comptarà a partir del mes de gener del 2024 -quan està previst que finalitzi l’actual contracte- i fins al 2026 amb un servei adaptat per a edificis protegits en compliment a la normativa vigent en aquest àmbit.

16 milions d’euros en dos anys

Segons la informació facilitada per l’executiu aquest dimecres, el nou contracte compta amb un pressupost de licitació de 16 milions d’euros repartits en el període 2024-2026 i permetrà augmentar un 30% el nombre d’operaris i operàries fins a arribar a les 131 persones, amb previsió de subrogació del personal actual. El servei hauria de servir també consolidar totes les aportacions tecnològiques per a la detecció i gestió de les pintades que es van posar en marxa amb el contracte municipal vigent.

Les darreres dades indiquen que el servei de neteja de pintades -que s’emmarca en pla Cuidem Barcelona- va realitzar prop de 123.000 intervencions durant l’any 2022, netejant una superfície 300.345 metres quadrats.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa