Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona suspèn les llicències d’obres al Clot i al Camp de l’Arpa
  • CA

L’Ajuntament ha decretat una suspensió de llicències de nova construcció i gran rehabilitació als barris del Clot i el Camp de l’Arpa, al districte de Sant Martí,m durant un any. Una treva urbanística que el consistori vol dedicar a l’elaboració d’un pla de preservació urbanística i protecció del patrimoni. D’aquesta manera, urant un any no es donaran permisos de construcció i gran rehabilitació, ni tampoc s’acceptaran comunicats d’enderroc. La mesura, defensa el consistori, és el pas previ per elaborar un pla urbanístic per preservar i protegir el patrimoni arquitectònic d’aquests dos barris. De fet, com ha recordat ERC, aquesta paralització s’ha fet a proposta dels republicans en un prec presentat el mes passat a la comissió d’Ecologia i Urbanisme.

El pla de preservació ha de servir per conservar la singularitat d’aquests nuclis i mantenir el teixit tradicional que els caracteritza, i serà també una actualització del Pla de protecció de patrimoni arquitectònic, històric i artístic de Sant Martí de l’any 2000, és a dir, de fa més de dues dècades.

A tall d’exemple, la Masia de Can Miralletes o algunes de les cases antigues del carrer del Clot no estan catalogades com a patrimoni de Barcelona. Al carrer de Rogent també hi ha diversos edificis característics.

L’espai on se suspenen les llicències AJUNTAMENT DE BARCELONA

Segons explica l’Ajuntament, el nou pla protegirà finques seguint un criteri monumental, però també tenint en compte aspectes vinculats al caràcter dels barris, les traces històriques, el paisatge urbà, la memòria històrica i el medi ambient. El consistori posa de manifest que els dos barris han estat fracturats per planejaments anteriors que han transformat espais sense mantenir-ne el caràcter i l’essència. Per això, ara es farà “una feina de microcirurgia” perquè els barris es puguin reconèixer en el futur.

De fet, no es parteix de zero, perquè el 2021 es va fer un estudi per obtenir una visió del paisatge urbà i establir criteris de millora del planejament urbanístic que tinguessin en compte els valors socials, estètics, simbòlics i ecològics de l’àmbit.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa