Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Quatre escoles bressol de Barcelona obren el seu pati a tots els infants
  • CA

L’EBM Cargol (Horta-Guinardó), EBM la Mar (Ciutat Vella), EBM Gràcia (Gràcia) i EBM Ralet (Nou Barris) s’incorporen al programa d’escoles obertes de l’Ajuntament de Barcelona, i a partir d’ara els infants entre 0 i 6 anys podran gaudir del seu pati el cap de setmana, entre les 10h i les 13h.

La bona notícia arriba després de molts mesos en què els infants no podien gaudir el cap de setmana dels patis escolars que formen part del programa, en concret, 53, a causa de la pandèmia. A l’estiu van reobrir alguns, però ara ho faran la resta. I l’atractiu especial serà aquestes quatre escoles bressol. Ara bé, per raó de la Covid hi ha una activitat que no es podrà fer: festes d’aniversari. A més, es recomana fer servir la mascareta si no es manté la distància de seguretat.

Tal i com informa l’Ajuntament, cada pati escolar té un servei de monitoratge que obre i tanca el pati dins els horaris previstos, vetlla pel bon ús de les instal·lacions, i fa que els patis oberts siguin un espai de trobada on les persones comparteixen temps de joc i d’activitat física i esportiva amb altres persones, amb la qual cosa es genera vida comunitària.

El consistori creu que la gran utilitat del pla de patis oberts és que són espais on es fomenten valors i actituds de respectede cooperaciód’esforç de responsabilitat dels infants i dels joves mitjançant el joc compartit. D’aquesta manera, el programa vol obrir les escoles als veïns i potenciar que els barris siguin més educadors.

Val a dir que l’obertura dels patis de quatre escoles bressol aporta un valor afegir al programa, ja que molts infants, per falta de places, no poden anar a l’escola bressol i guadir dels materials de joc que es troben en una escola municipal. A més, els parcs de la ciutat en general estan pensats per a infants a partir dels 3 anys.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa