Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Les patates braves d’un bar de Sarrià, les millors segons els hostalers

El Bar Tomàs de Sarrià -carrer Major de Sarrià, 49- ha rebut un premi a l’Hostaler Magnífic d’una ruta per bars més especials que organitza la cervesera San Miguel. En concret, s’han reconegut les seves patates braves. Ara bé, si voleu tastar-les, tingueu en compte que és un local concorregut i que els seus horaris són molt acotats: obre als migdies, de 12.30 a 16 h, i al vespre, de 18.30 a 22 h. I diumenge abaixen la persiana, com per exemple, també per Setmana Santa, que tanquen vuit dies per descans del personal. Una restricció que encara fa més atractives les braves més difícils d’aconseguir. A més, se serveixen en un petit plat, res de grans quantitats. De fet, les seves braves no necessiten guardons per ser famoses, apareixen en ressenyes de turistes internacionals i han estat reconegudes en diverses ocasions. Però són també els barcelonins els que es deleixen per tastar-les, i no només els veïns de Sarrià.

Braves amb recepta secreta

Com són les braves del Tomàs? Segons expliquen al seu web, “estan tallades amb la irregularitat pròpia dels talls fets a mà, el daurat que ens ofereix l’oli d’oliva i el temps perfecte de fregit”. Pel que fa a la salsa, poden ser banyades subtilment “per la salsa d’allioli tradicional, amb l’all com a aliment clau”, o amb salsa picant, “amb una recepta casolana i, per descomptat, secreta, de la qual es parla per la seva aromatitzada aroma i suau encara que consistent sabor”, detallen.

El premi al Bar Tomàs és el punt d’arrencada de la tercera edició de Ciutats Magnífiques que, organitzat per la cervesera San Miguel, ofereix una ruta per bars i restaurants de la ciutat de Barcelona, i també a Lleida, València, Bilbao, Burgos, Màlaga, Pamplona i Sant Sebastià. A Barcelona, uns cinquanta establiments s’han unit a la ruta, que s’allargarà fins al 2 de juliol i acabarà amb una votació popular que triarà el millor platet de cada restaurant.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa