Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La pastisseria de Barcelona que ha estat premiada pel seu ou de xocolata
  • CA

Encertar-la amb la mona no és fàcil. Més enllà de la tradicional, la innovació pastissera ha fet que hi hagi pràcticament de tot, per a tots els gustos i per a totes les butxaques. A més, la canalla busca també les figures dels seus dibuixos preferits, de manera que la gamma de productes és inacabable. Però i si busques la tradició i vols el millor ou de xocolata? Doncs la pastisseria Bonastre, al barri de Sant Antoni, ha guanyat el segon premi de Catalunya del 2022 en aquesta especialitat! L’avalen 60 anys de tradició familiar, que li han valgut el reconeixement al concurs La Millor Mona de Pàsqua. Aquest concurs, que enguany celebrava la seva primera edició, té una finalitat social i totes les peces presentades es destinaran a una ONG que treballa per la inclusió social de famílies vulnerables.

Com explica Betevé, la mona de la pastisseria Bonastre, al carrer de Tamarit, 136, és una mona d’inspiració futurista, basada en la construcció de torres d’ous i que té també elements de la natura. La mona també presenta acabats de diferents textures, i una de les tècniques que ha fet servir és la de vellut o Giner, que és el nom del pastisser català que la va introduir.

Els millors ous de xocolata de Pàsqua, exposats al mercat de Sant Antoni
Els millors ous de xocolata de Pàsqua, exposats al mercat de Sant Antoni

La mona tradicional és un pastís en forma de tortell, de coca ensucrada, amb ous durs (tants com l’edat del fillol). La presència de xocolata a la mona és una incorporació introduïda a Barcelona entorn del 1930 pel pastisser Lluís Santapau que va començar a guarnir el pastís amb figures d’aquest producte.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa