El passeig de Gràcia s’engalana la setmana vinent per a la quarta edició de Passeig de Gourmets, una setmana dedicada a la gastronomia d’aquesta artèria barcelonina. Alta cuina a preus assequibles han consolidat aquesta cita, que el 2020 va veure interrompuda la programació al març per l’estat d’alarma i va haver de celebrar una ‘tercera edició bis’ a l’octubre. Enguany torna amb més empenta que mai i molt bones expectatives per les ganes de la ciutadania d’exprimir la primera primavera sense mascareta en dos anys.

L’edició 2022 se celebra del 28 d’abril al 8 de maig i hi participen 18 restaurants. Dos d’ells sumen 6 estrelles Michellin –4 el Monument i 2 el Moments– i oferiran les seves creacions culinàries al mateix preu que la resta. La cita consta de dues ofertes paral·leles per adaptar-se a tot tipus de públic. D’una banda hi ha la popular ruta de platets a 7 euros per 11 establiments prèmium, que inclou mitja ració d’un plat selecte i una beguda (copa de cervesa Estrella Damm, copa de cava D.O. Catalunya o copa de Royal Bliss). Els assidus a aquesta activitat solen encadenar 3 o 4 platets de locals diferents per fer un àpat itinerant.

D’altra banda, els Menú Degustació apropen al gran públic l’alta cuina amb uns altres 11 restaurants. En aquest cas, el comensal gaudeix d’un dinar o sopar exclusiu, format per diversos plats i diferent per a cada local. Costa 50 euros si s’acompanya d’una copa Estrella Damm, copa de cava D.O. Catalunya o copa de Royal Bliss; o bé 65 euros si es complementa el menjar amb un maridatge de caves seleccionats per a cada menú. Cal reservar taula prèviament a través dels telèfons de cada local, que recull la web de la festa.

“El públic l’espera, aquesta quarta edició!”, deia eufòric Luis Sans, president de l’Associació del Passeig de Gràcia, entitat impulsora de l’esdeveniment. La presentació de l’activitat ha comptat amb dos ambaixadors de renom i vinculats a l’avinguda: la xef Carme Ruscalleda i el xef Martín Berasategui. Les trajectòries dels dos sumen 20 estrelles Michelin! Són representatius del nivell culinari de l’espina dorsal de l’Eixample, que és el carrer de l’Estat amb més estrelles Michelin. “El luxe és al passeig de Gràcia però no tot el passeig de Gràcia és luxe… Som un maridatge de luxe, d’oferta assequible i també del luxe assequible”, ha reflexionat.

Foto de família de Passeig de Gourmets 2022 / Mahala
Foto de família de Passeig de Gourmets 2022 / Mahala

“La gastronomia floreix aquesta primavera, una de les més esperades i desitjades”, ha vaticinat Carme Ruscalleda. Ha promès als qui s’animin a participar a Passeig de Gourmets “plats originals, creatius, amb productes top”, que busquen captar nous comensals usualment distants amb l’alta cuina: “El missatge pel públic és que ens continuïn visitant!”, ha exclamat. “La gastronomia és com la música, sempre hi ha una melodia per descobrir”, ha comparat.

Martín Berasategui s’ha desfet en elogis cap a la ciutat de Barcelona i ha exemplificat la seva estima subratllant que era a Barcelona per aquesta presentació el dia que tenia al seu restaurant basc les directives del Barça i de la Reial Societat. “El passeig de Gràcia és d’un inconformisme increïble, cada anys sembla immillorable i tot i així millora”, ha dit. En la mateixa línia que Sans, ha assegurat que els restaurants i els bars de l’avinguda fan “menús per tothom” a preus que són “vestits a mida” per atraure públic de diferent poder adquisitiu.

Nou comentari

Comparteix