Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El passeig de Gràcia es consolida com a escenari del correfoc de la Mercè

El correfoc de les Festes de la Mercè tornarà a celebrar-se al passeig de Gràcia aquest 2023. Així ho ha anunciat l’Ajuntament de Barcelona en una roda de premsa celebrada aquest dimarts al matí al Palau de la Virreina, on s’ha presentat la programació de l’edició d’enguany de la tradicional festivitat de la capital catalana.

Amb aquesta decisió, aquesta artèria barcelonina es consolida com a nou escenari del tradicional correfoc després que l’executiu aprofités l’any passat les obres de reforma de la Via Laietana per canviar d’ubicació aquest esdeveniment de cultura popular per facilitar que pogués arribar a més gent i per celebrar els 200 anys de la col·lació de la primera pedra d’aquesta emblemàtica avinguda de la ciutat. “El passeig de Gràcia és un entorn magnífic pel lluïment del foc, les bèsties… és un espai molt ampli que permet convidar a una major participació de la ciutadania”, ha assegurat aquest dimarts Anna Lleó, directora del Departament de Festes i Tradicions de l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB).

Un canvi d’ubicació fins al 2024?

Així doncs, sembla que el trasllat del correfoc de la Via Laietana, on tradicionalment s’havia celebrat, fins al passeig de Gràcia ha vingut per quedar-se, almenys fins que acabin les obres de transformació de l’escenari original. Cal recordar que la reforma d’aquesta artèria de la capital catalana va començar el març del 2022 amb l’objectiu d’ampliar-ne les voreres i reduir-ne el trànsit. La primera fase -que ha acabat amb diversos mesos de retard- ha servit per transformar el tram que va de la plaça d’Urquinaona a la d’Antoni Maura i, des de principis de setembre, ja està en marxa la segona fase d’aquests treballs, que se centraran en el recorregut que uneix les places d’Antoni Maura i d’Idrissa Diallo. Aquesta actuació implicarà, doncs, que el trànsit en sentit muntanya entre les dues places quedi completament tallat durant 21 mesos.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa